– Vi vant for Magnus og Berit i dag, sier Martin Linnes til VG.

Magnus Wolff Eikrems samboer Berit Ingeborgvik Talseth døde natt til fredag etter lengre tids sykdom, og under lokaloppgjøret mot Aalesund ble bortgangen markert med flere mektige markeringer:

At Molde-kapteinen mistet en som sto han så nært har preget lokalmiljøet, fotballklubben, supporterne og ikke minst spillergruppen de siste dagene.

– Vi er gode venner og jeg har kjent til situasjonen til Berit. Likevel kom det som et sjokk. Det har vært noe tøffe dager og vi har stått sammen. Berit var også glad i fotball, så jeg tipper dette var etter hennes ønske, sier Linnes om Eikrems medvirkning i Moldes 3–0-seier over Aalesunds FK.

– Berit var en dame som satte dype spor i meg, samboeren min og barna våre, legger han til.

Wolff Eikrem satt selv på benken fra start, men etter 84 minutter kom Molde-kapteinen inn på stillingen 1–0 til trampeklapp og hyllest fra publikum. Da var det ikke bare tørre øyne på Aker Stadion.

– Det var sterke følelser. Berit har betydd mye for Molde og for Magnus. Det var godt å gi dem denne seieren, sier landslagsklare Ola Brynhildsen til VG.

Molde scoret to kjappe mål rett etter Eikrem kom inn og sementerte seieren.

De siste dagene har spillergruppen slått ring om Eikrem. De er opptatt av å gi ham best mulig støtte gjennom denne enormt tøffe tiden. Samtidig får de energi av å se at kapteinen ønsker å være med og bidra, selv når ting er som aller verst.

– Vi synes det er stort at han er med. Det er noe han ville og da støtter vi ham i det, sier Markus Kaasa.

– Han er en kompis og kapteinen vår. Vi vil han alt godt og slår ring om ham. Vi vet han har det tøft, nå må vi ta vare på ham, sier midtstopper Martin Bjørnbak.

– Det hjelper oss å se ham så sterk. Nå må vi hjelpe ham fremover, sier Linnes.

Trener Erling Moe har kjent Wolff Eikrem siden han var en ung gutt. Han har latt seg imponere over hvordan 32-åringen har håndtert den vanskelige tiden.

– Det har vært noen tøffe, hjerteskjærende dager. Jeg synes de som har det aller tøffest har håndtert det på en fantastisk måte. Det har gitt oss styrke. Magnus viser hvilke karakter han er og setter standarden for oss, sier Moe.

Slik vant Molde kampen: