Moldes salg og kjøp går i vasken - dette er årsaken

Starts Jesper Daland er på vei til utlandet. Dermed vil ikke Molde selge Sheriff Sinyan nå.

Erling Moe får trolig beholde Sheriff SInyan på Aker stadion inntil videre. Erling Moe får trolig beholde Sheriff SInyan på Aker stadion inntil videre. Foto: Bjørn Brunvoll

Det har vært hektiske dager på Aker stadion etter at klubben forrige mottok et bud på Sheriff Sinyan fra Slavia Praha. Det første budet på rundt 10 millioner kroner ble avslått. Seinere skal klubbene ha diskutert en overgang med totalramme mellom 15 og 20 millioner.

Jesper Daland skal være på vei fra Start til belgisk fotball. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB

Daland på vei til Belgia

Samtidig har MFK jobbet for å hente inn Starts midtstopper Jesper Daland som erstatter før det norske overgangsvinduet stenger ved midnatt onsdag 12. mai. Forsterkninger som signeres etter denne fristen, kan ikke benyttes før 1. august.

Klubbene ble enige om en pris, men Molde har ikke kommet til enighet med Daland, som representeres av agent Jack Karadas.

Rbnett vet at MFK de siste dagene har forberedt seg på at Daland kommer til å velge utlandet foran en overgang i Norge.

Fædrelandsvennen skriver at Daland ikke var på Start-trening fordi han er på vei til å signere for belgiske Cercle Brugge.

Dette sier MFK

Trener Erling Moe ønsker ikke å uttale seg om Daland, men sier dette om situasjonen:

– Jeg kan snakke om de som er våre spillere, og det er Sheriff Sinyan. Han er Molde-spiller per dags dato, og det kommer han til å være i overskuelig framtid.

Direktør Ole Erik Stavrum slår fast at Molde ikke vil selge en midtstopper før klubben har signert en fullgod erstatning.

– Vi er en selgende klubb, men da må ting falle på plass for alle parter. Akkurat nå er det ikke slik for MFK. Hvis salget av Sheriff skal gjennomføres, må vi ha en erstatter på plass først. Sesongen har akkurat startet, og vi svekker ikke laget med å ta bort en av tre midtstoppere nå.

Etter det Rbnett forstår, kan det fortsatt bli aktuelt å gjennomføre et salg av Sinyan til Slavia Praha eller en annen klubb på et seinere tidspunkt. Overgangsvinduet i en rekke europeiske ligaer er stengt nå og åpner ikke før i juli.