Situasjonen skjedde snaut åtte minutter ut i andre omgang av kampen hvor Viking ble «fullstendig ydmyket» av Molde.

Løvik gikk i ryggen på Tripic, som ble liggende nede i noen sekunder. Deretter spratt han opp og freste mot 19-åringen, som fikk gult kort for manøveren.

– Jeg likte ikke måten han gikk inn i ryggen på egentlig. Jeg fikk en veldig brå bevegelse i nakken der. Sånne ting synes jeg man skal være veldig strenge med. Jeg ble skremt. Heldigvis var det ikke for mye, men jeg ble veldig irritert, sier Tripic til VG etter dette:

Mens Viking-kapteinen ga klar beskjed om hva han mente, ble 19-åringen stående å glise etter situasjonen.

– Jeg følte egentlig bare jeg hoppet. Jeg føler det er en fair duell, sier Løvik til VG da han blir konfrontert med Tripic’ uttalelser.

– Han sier at han ble skremt?

– Det kan jeg ikke se for meg. Man må inn i rygg, men det var ikke for tøft heller. Det var bare en vanlig hodeduell om du spør meg, sier Løvik.

Duellen var bare en av mange dueller mellom de to kamphanene. Det tok kun et snaut halvminutt i andre omgang før Tripic fikk gult kort for å rive ned 19-åringen mens ballen var et helt annet sted på banen:

Minuttet senere svarte Løvik med samme mynt da han dro ned Tripic mens Viking var på vei i angrep.

– Sånn det skal være. Det er en ung og god back. Han har lyst til å teste seg og gjøre alt han kan for å gjøre det tøft for meg. Det er mange tette dueller. Det er helt fair, sier Tripic om duellene.

Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem røper at unggutten er en av de aller mest irriterende spillerne å møte på trening.

– Du ser det i dag. Han kan komme inn i hodet på de fleste. Zlatko er jo den beste spilleren i Eliteserien denne sesongen, sier Eikrem til VG.

IRRITERT: Zlatko Tripic kaller det en «katastrofal dag» og sier at Viking ble «fullstendig ydmyket». Her med keeper Patrik Gunnarsson. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Løvik har blitt fast inventar på Moldes høyre vingback. Førstevalget Martin Linnes må opereres som følge av en ankelskade og er trolig ute resten av sesongen, mens Erling Knudtzon fortsatt ikke har vært på banen etter hodesmellen han fikk mot Galatasaray i høst.

Derfor var Eikrem bekymret da Løvik sparket ned Tripic idet han skulle ta et raskt frispark. Neste helg får Molde nemlig besøk av serieleder Bodø/Glimt.

– Det er noen dommere som kunne ha vist ham ut på den siste der. Han ligger akkurat på grensen. Så han må roe seg litt ned også, sier Moldes tomålsscorer.

– Begge to er litt hete i toppen, og så blir det som det blir. Det er ikke noen tjuvtriks, men vi spiller akkurat på grensen. Selv om det var nære rødt kort, sier Løvik om situasjonen.

Den venstrebeinte backen har måttet lære seg en uvant rolle på høyresiden. Mens Eikrem sier at han synes Løvik forsvarer seg bedre på høyre enn venstre, ønsker Molde-trener Erling Moe at de kan dra enda mer nytte av mulighetene det gir å ha en som kan dra seg innover i banen.

– Han har fart, kraft og blir med i krigen på en fair måte med Zlatko i dag. Han viser at han har tatt steg når det gjelder den biten av spillet, sier Moe til VG.

– Tripic sier at han fikk ble skremt og fikk nakkesleng av måten Løvik gikk i ryggen på ham?

– Det skjønner jeg. Det er skumle saker, altså. Så blir det litt sånn i kampens hete. Jeg synes de hadde en tøff og fair duell, svarer Moe.