Satser millioner på Baldvinsson

MFK-ledelsen tror Marel Baldvinsson kan score mål for Molde i mange år, og kjøper fri den islandske landslagsspissen for flere millioner kroner.
MFK

MOLDE: Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen bekrefter at klubbens siste forsterkning koster penger, men vil ikke ut med overgangssummen som nå skal betales til den islandske klubben Breidablikk. – Vi er enige om en lang avtale, og derfor har vi investert en del midler i denne handelen. Ramma vi har jobbet ut fra er på to-tre millioner kroner, men jeg vil ikke kommentere om vi endte høyere eller lavere enn dette nivået, sier Nordstrand Jacobsen til Romsdals Budstikke. Det er foreløpig ikke avgjort om pengene skal hentes fra Molde Fotballs eget budsjett eller fra investeringsselskapet som har vært involvert i klubbens øvrige signeringer i 2006.

Medisinsk test i dag.

Marel Baldvinsson kom til Molde med siste fly seint i går kveld. I formiddag skal han gjennom en medisinsk test på Molde stadion. – Det vil alltid være et lite forbehold før denne sjekken er gjennomført, men vi er enig både med spilleren og klubben om detaljene i overgangen, sier Nordstrand Jacobsen. Baldvinsson opererte en alvorlig meniskskade i oktober i fjor og fryktet en stund at karrieren var over. Men Nordstrand Jacobsen er ikke redd for at MFK skal kjøpe "katta i sekken". – Nei, jeg er like trygg på dette kjøpet som jeg har vært på de andre spillerne vi har hentet i år. Han har spilt samtlige seriekamper på Island denne sesongen, bortsett fra den siste. Da sto over fordi han fikk ei lita "legghøne" på landslagssamling i forrige uke, sier direktøren.

Klar mot Viking.

Marel Baldvinsson spilte tre sesonger for Stabæk før overgangen til Lokeren i 2003. Denne sesongen er han toppscorer i islandsk toppserie, og skal spille sin siste kamp kommende søndag. Det betyr at mister Brann-kampen og tidligst kan debutere for Molde mot Viking 10. september. – Både Arild Stavrum og andre i vårt nettverk har sett Baldvinsson i aksjon flere ganger i sommer og høst. Vi har vært fast bestemt på å hente ham til Molde, og alle er veldig fornøyd med at overgangen ser ut til å gå i orden, sier Nordstrand Jacobsen. Den storvokste spissen (190 cm) skal først og fremst gi MFK større variasjon i angrepsspillet, en tyngde på topp som laget tydelig har savnet etter at Rob Friend forsvant. – Han er annerledes enn de andre spissene våre, og kan gi oss flere muligheter i det taktiske opplegget både foran kamper og undervegs, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

Flere forsterkninger?

MFK-ledelsen er ikke i forhandlinger med andre spillere for øyeblikket, men direktøren utelukker ikke flere forsterkninger før overgangsvinduet stenger 31. mars. Han ser fortsatt etter en defensiv midtbanespiller eller en allsidig forsvarer. – Finner vi den rette spilleren, kan det hende vi slår til. Men alt kommer an på pris, sier han. PS: Marel Baldvinsson blir MFK-spiller minimum ut 2008. Avtalen har åpning for at kontrakten kan forlenges med flere sesonger, men MFK vil ikke kommentere hvilke faktorer som avgjør dette.