Tidenes største MFK-seier

(Molde - Mandalskameratene 12-1) MFK-spillerne fylte dusinet, vant sin største seier noen gang i de to øverste divisjonene, og utliknet i et jafs opprykkskonkurrentenes forsprang på målforskjellen.
MFK

MOLDE: Daniel Berg Hestad og hans arbeidsgjeng tok et nytt langt skritt mot eliteserien igjen i høstværet på Aker stadion i går kveld. Det var ikke akkurat en sensasjon at seier nummer 16 for sesongen skulle komme mot bunnlaget Mandalskameratene, men MFK-erne var glupske da sjansen virkelig bød seg til å pynte på målforskjellen. Ellevemålsseieren er den største i norsk toppfotballsammenheng siden Hødd slo Haugar 15-2 i 1992, så langt vi har funnet ut, og er et bonuspoeng for MFK i forhold til tabelltoer HamKam og -treer Bodø/Glimt. Nordlendingene ga fra seg to nye poeng i går, og ligger åtte poeng bak MFK når ti serierunder gjenstår å spille.

Kapteinen storspilte.

Kaptein Daniel var selv strålende i sin offensive midtbanerolle i går. Han scoret MFKs viktige 4-1-mål, etter at gjestene hadde scoret sitt mål og kanskje fått litt tro på at kvelden ikke skulle bli slikt et mareritt likevel. Slik det utvilsomt måtte føles etter at hjemmelaget hadde scoret tre mål på fem minutter, før åpningskvarteret var unnagjort. Men Daniel Berg Hestad blåste altså nytt liv i MFKs drømmekamp, og sendte sørlendingene tilbake til sin skrekkverden. – Jeg syntes litt synd på dem undervegs, og likte ikke at Tornekrattet sang Tufte-sangen. Men jeg storkoste meg i vårt spill, og jeg er fornøyd med at laget klarte å holde fokus på oppgavene. Vi snakket ikke om målforskjell før kampen, men gjorde det i pausen, sa Daniel, som scoret ett mål, skaffet laget et straffespark og serverte en rekke målgivende pasninger. Han husket selv ikke hvor mange det ble.

Vil ikke ta av.

Mandalskameratene var veldig svake gjennom det meste av kampen. Det eneste lysglimtet for dem var Esben Ertzeids flotte reduseringsmål midtvegs i første omgang, da ballen smalt i begge stolpene før den fortsatte inn i nettet bak MFK-keeper Jan Kjell Larsen. Forskjellen mellom topplaget og bunnlaget i 1. divisjon var ellers mye større enn noen kunne tro på forhånd. – Vi gjorde den jobben vi skulle i dag, men vet at det blir som å komme til en helt annen verden når vi skal møte HamKam på Briskeby kommende lørdag. Derfor gjelder det å ikke "ta av" etter denne kalasseieren, men jeg tror vi har en bra virkelighetsoppfatning av egen og andres styrke, mente MFK-kapteinen.

Pose og sekk.

MFK-trener Kjell Jonevret hadde absolutt kampen mot HamKam i tankene da han tok ut både Toni Koskela og Knut Olav Rindarøy en halvtime før slutt i går. Også Mame Biram Diouf ble tatt av ti minutter seinere. Alle tre var i faresonen for gult kort, og til kampen på Briskeby har svensken til hensikt å mønstre sitt beste mannskap. – Daniel mangler også bare ett gult kort på karantene, men han lovet meg å oppføre seg, gliste Jonevret. - Dette var en fantastisk opplevelse, og jeg kan ikke huske at jeg vært med på en så stor pauseledelse og så stor seier i toppsammenheng. Mye var veldig bra i dag, og effektiviteten spesielt bra før pause. Flere av scoringene var også perler.

Pose og sekk

MFK-treneren hadde ingenting imot at laget fikk i pose og sekk i går, når Bodø/Glimt i tillegg avga poeng hjemme mot Kongsvinger. – Det er fortsatt 30 poeng å spille om, så ikke avskriv Bodø/Glimt i opprykkskampen. De hadde dårlig uttelling mot Skeid i forrige kamp, og det er ingen skam å spille uavgjort mot Kongsvinger. Vi skal selv ha to tøffe bortekamper nå, blant annet mot nettopp Kongsvinger. Men gevinsten i helga gjør at det ikke står om livet i kampen mot HamKam lørdag.