Hagh gir seg i MFK

Etter tre år som assistenttrener for MFKs førstelag gir Tore Hagh seg og reiser hjem til Mo i Rana.
MFK

Molde: Han har hatt permisjon fra jobben i Rana kommune, som daglig leder for fritidsparken der. Nå er det på tide å vende tilbake til hjembyen. – Jeg trives veldig godt med fotball på heltid og i Molde. Dette har vært min andre periode i klubben, og disse tre årene har gitt meg mye. Men det var forholdsvis tidlig avklart at jeg skulle flytte tilbake til Mo etter detter denne sesongen. Kona mi har gitt full aksept for at jeg kunne ha denne jobben i Molde i disse tre årene, men nå fortjener hun å få se meg oftere, sier 59-åringen.

Likevel MFK?

Det har vært antydet at Tore Hagh ville gå over i en jobb eller deltidsengasjement for Akerakademiet, som han var én av arkitektene bak. Ingen vil bekrefte dette, heller ikke Tore Hagh. – Akerakademiet? Det har jeg ikke tenkt noe på, svarer han, med et smil som åpner for videre tolkning. Ikke minst når han legger til dette: – Jeg skal bo i Mo, men det lar seg gjøre å bo der og kombinere det med andre engasjement. Jeg vil gjerne også jobbe videre med unge fotballspillere, det er det jeg brenner mest for.

Skryt fra sjefen.

Tore Hagh var assistenttrener under Arild Stavrum det første året. De to siste har han gått i spann med Kjell Jonevret, som gir assistenten følgende skussmål: – Tore kan sin fotball, og han har vært en dyktig medarbeider. Han har bred erfaring, har jobbet på forskjellige nivåer som trener, er oppdatert og er veldig engasjert som instruktør ute på banen. MFK-sjefen legger til at de to ikke alltid er enige, men opplever det som styrkende. – Vi har hatt mange gode diskusjoner, og hatt forskjellig syn, men han har alltid vært lojal og solidarisk når jeg har måttet ta avgjørelsene.

Prosessen i gang.

Administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde Fotball bekrefter at prosessen er i gang med tanke på Tore Haghs etterfølger og neste sesongs trenerkabal. – Evalueringen av det sportslige støtteapparatet er i gang, men svarene har vi ikke ennå. Kjell Jonevret har ett år igjen av sin någjeldende kontrakt, og har ingen planer om annet enn å trene MFK-laget også neste sesong. – Jeg ser veldig fram til å få avsluttet denne sesongen på en skikkelig måte. Jeg er "förbannad" over årets sesong, egentlig, og ikke minst når jeg ser hvilke lag som ligger der oppe på tabellen. Kan de, så kan vel vi også? Nå vil jeg ha en avklaring på denne sesongen og sikre plassen, så skal vi ta fatt på den neste med stor glød. Og forhåpentlig med noen forsterkninger i spillerstallen.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

MFK