VIKING - BRANN 3–1.

SR-BANK ARENA: - Veton Berisha er egentlig den eneste forskjellen på oss og Viking i dag. Han er vanskelig å håndtere og et uromoment. Han er god, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Han fikk se sitt lag bli kraftig presset tilbake de første 20 minuttene av søndagens serieåpning. Viking kunne fort ledet med både to og tre mål da Samuel Fridjonsson ga Viking ledelsen etter 19 minutter.

– Hadde aldri blitt solgt

Kåre Ingebrigtsen, som var assistent under Kjell Jonevret i Viking fra 2012 til 2014, var forberedt og veldig klar over trøbbelet Veton Berisha steller i stand for motstanderne.

Men de klarte likevel ikke å stoppe spissen fra å være en konstant trussel. Det skuffet Brann-treneren som mener de fikk justert seg etter de første 20 minuttene hvor Viking eide oppgjøret.

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen mener Veton Berisha var forskjellen på Viking og Brann i serieåpningen. Foto: Carina Johansen

– Vi vet at Viking er håndterbare dersom vi klarer å temme Berisha. Vi kan heller ikke gi bort ballen på 30 meter som vi gjorde, sier Ingebrigtsen i det Berisha passerer ham i pressesonen, stopper opp og klemmer treneren han hadde i Viking før han dro til Greuther Fürth.

– Brann skulle kanskje ikke solgt ham til Viking for 7 millioner i fjor da?

– Han hadde aldri blitt solgt dersom jeg var trener i Brann da, svarer Ingebrigtsen kontant.

Til Lerkendal for å revansjere seg

Selv var Veton Berisha både strålende glad og veldig sliten der han kom ruslende inn for å møte pressen like etter oppgjøret. Fjorårets 16-målsscorer framstår som en struttende okse, jakter alt som kan jaktes og åpnet årets scoringskonto da han satte inn 2–1 på den strøkne pasningen fra Kevin Kabran.

Angriperen mener Viking totalt sett spilte en god kamp, og at de fikk tre fortjente poeng til slutt etter å ha misbrukt store sjanser før pause, men vist effektivitet de siste 45 minuttene.

– Vi jobbet steinhardt for hverandre. Tre poeng og en bra kamp gir selvtillit. Nå er det bare å kjøre på, sier Berisha vel vitende om at de allerede torsdag møter RBK på Lerkendal.

Veton Berisha feirer Branns selvmål og 3–1 til Viking. Foto: Carina Johansen

– Jeg brente noen store sjanser der oppe i fjor. Det skal vi opp å revansjere, understreker spissen.

Bell gigantisk før pause

På stillingen 2–1 ble Viking presset litt bakover en periode. Berisha sier de har snakket om å jage et mål til eller være kyniske. Han påpeker at de var slitne i den perioden, men at de samtidig klarte å stagge Brann fra å komme med det helt store.

Joe Bell framsto som en gigant før pause. Aftenbladet kåret ham til Vikings beste – i skarp konkurranse med Veton Berisha. Det hadde midtbanespilleren fått med seg da han møtte Aftenbladet etter kampen.

– Men det var mange gode i dag. Både Berisha og Runar Hove spilte glimrende, men dette var en lagseier, sier Bell.

Han er enig i vurderingene om at han har blitt mer direkte i stilen og ser kjappere etter rettvendte og offensive løsninger enn i fjor.

– Har utviklet meg

En ting er at han nå har Kristoffer Løkberg som en bjeffende vakthund ved sin side i den nye formasjonen, en annen er at Bell selv har tatt tak i den delen av spillet – som da han danset tango med halve Brann før han serverte Samuel Fridjonsson på et sølvat før 1–0.

– Det var noe jeg selv evaluerte etter fjoråret og så at jeg måtte utvikle. Så er vi heldige som har Veton Berisha som gjør disse fantastiske løpene. Jeg har utviklet meg, men kan fortsatt bli bedre. Jeg skal gi beskjed når jeg føler jeg har spilt til 10, sier Bell og smiler.