Lars Arne Nilsen med dommertirade: – Dette holder ikke mål

(Aalesund - Vålerenga 1–1) Aalesund tok ledelsen, men mistet seieren på Vålerengas straffespark. Etter kampen var de ikke nådige.

– Vi får håpe for dommerens del at det er riktig idømt straffespark, hvis ikke er det åttende eller niende straffe vi feilaktig får mot oss, sier Lars Arne Nilsen til Eurosport.

Så får han se situasjonen på nytt. Osame Sahraoui drar seg fri i feltet og får på seg Aalesund-spiller Izunna Uzochukwu.

Det er fortsatt usikkert om Aalesunds midtbaneterrier faktisk var borti Vålerengas driblefant, TV-bildene ga ingen klar konklusjon, men unggutten gikk i bakken og rutinerte Tommy Skjerven pekte på straffemerket.

– Jeg har ingen kommentar, sier Nilsen etter å ha sett reprisen, før han hadde en kommentar likevel:

– De får komme seg på feltet sammen med oss, ikke rope etter VAR hver gang de gjør feil hele tiden. De komme seg på feltet, på trening med Eliteserie-lag, for dette holder ikke mål, raser Lars Arne Nilsen mot dommer Skjerven etter å ha sett reprisen.

Se høydepunktene fra kampen her:

Selv om sunnmøringene forsøkte sitt beste på å psyke ut Aron Dønnum, «du bruker for lang tid, Dønnum», sa de, tok han det hele med et smil før han nonchalant spaserte inn utligningen.

– Det er vi som styrer spillet, og det er en billig straffe. Jeg blir forbanna. Han oppsøker straffe. Det må bort, sier Parfait Bizoza, Aalesunds målscorer, til Eurosport etter kamp.

Tommy Skjerven har ikke besvart VGs henvendelse så langt.

BEHOLDT ROEN: Aron Dønnum lot seg ikke psyke ut av sunnmørspatriotene på tribunen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Skaper ikke nok

Lenge så det ut til at gjestene kom til å dra hjem med null poeng.

Simen Bolkan Nordlis knallharde corner i første omgang ble møtt av Parfait Bizozas kontante pannebrask, etter at Vålerenga-back Samuel Adekugbe kommet totalt med markeringen.

Kristoffer Klaesson var sjanseløs i det skrekkelige sunnmørske høstværet. Kampen var lenge i fare for å bli avlyst, Eurosports kamerateam var ikke fulltallig før midt i første omgang grunnet værrelaterte forsinkelser og i andre omgang regnet det sidelengs på Color Line Stadion.

– Vi greier ikke skape nok og være farlige nok til å skape større sjanser. Jeg ble overrasket over den første omgangen, det var under nivået vi har inne, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport - før han avviser å ha undervurdert tabelljumboen.

FRUSTRERT: Vidar Örn Kjartansson fikk til lite på Color Line Stadion lørdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Store sjanser

Sigurd Haugen misbrukte en enorm mulig alene med Klaesson mot slutten av kampen, men chippet ballen like utenfor mål.

– Det er så «fuckings» bittert, altså, sier Haugen til Eurosport.

Innbytter Bård Finne fant rom utenfor sekstenmeteren, men Gudmund Kongshavn kunne takknemlig se at ballen smalt i stolpen.

Dermed unngikk Vålerenga et pinlig tap, men gjorde seg selv få tjenester i kampen om medalje.

Det ble 2–2 på Intility tidligere i sesongen, og Dag-Eilev Fagermo er neppe fornøyd med å ha tatt to poeng mot Eltieseriens soleklare jumbo i 2020.

I dag var de heldige som i det hele tatt fikk med seg ett.