Braathen kjemper en kamp mot klokken for å rekke slalåmen i VM 19. februar. I starten av februar måtte han opereres for akutt blindtarmsbetennelse, og VM er derfor i fare.

Denne helgen er han i opptrening på Kvitfjell og utenom treningen kan han bekrefte at det skjer ting i kjærlighetslivet.

– Jeg er vel på spektret mellom singel og i et forhold. Så det er hyggelig det, sier Braathen til VG, uten å utdype noe mer om hvem det er snakk om.

Lagkameraten hans Aleksander Aamodt Kilde (30) og Mikaela Shiffrin (27) er superparet i alpinverden. En lignende kjærlighetshistorie er derimot ikke noe for Braathen.

– Det er absolutt ikke noe for meg. Jeg er veldig ulik. Jeg kunne ikke vært med noen fra alpinmiljøet. Det aspektet fra mitt liv må være så langt fra alpint, som jeg nerder 250 døgn i året. «Aleks» er veldig glad i det. Det klikker for meg derimot, jeg drar fra det så fort jeg kan, sier Braathen.

– Jeg kan aldri si aldri, men jeg ser ikke for meg å bli sammen med en idrettsutøver. Alpint går hvert fall ikke, legger han til.

Det er ikke bare hos lagkamerater Braathen kan se romantikken blomstre. Han er også bestevenn med friskikjøreren Birk Ruud. Det har de vært i ti år. Helt siden de gikk på NTG-U, en toppidrettsrettet ungdomsskole i Bærum.

I januar bekreftet Ruud at han var i et forhold med influencer Tonje Frigstad. Før det gikk de sammen på idrettsgallaen, da var ikke sivilstatusen helt avklart.

Se intervjuet her:

– Jeg kan si én ting om min gode venn Birk. Jeg hadde aldri stilt opp på en galla med noen jeg bare «dater». Det kunne jeg aldri gjort. Men jeg hyller ham for det, sier Braathen og ler.

– Hva slags type er det du ser etter?

– Min største glede er å finne noen som lever et helt annet liv enn meg, svarer Braathen.