– Totalt sett er det «ok minus». Minuset handler først og fremst om poengfangsten og den veldig svake prestasjonen mot Bryne. Vi har hatt litt for lite uttelling på sjansene, og scoret for lite mål. Det er årsaken til at minuset, sier Svein Maalen.

Ranheim har så langt til gode å overbevise som opprykkskandidat fra Obos-ligaen.

Laget åpnet med en knapp seier mot Grorud, så ble de knust av Bryne før de ikke maktet å score på Strømmen. Årets andre hjemmekamp mot Start var derfor en perfekt anledning til å komme skikkelig igang med poengfangsten. Det endte med poengdeling.

– Kommer til å løsne

Kaptein Mads Reginiussen er sterk i troen på at Ranheim-toget etter hvert vil komme på skinner.

– Jeg mener at prestasjonen mot Start holder i massevis for å vise at Ranheim er et godt nok lag til å jakte opprykk. Vi har veldig tro på at det, med dette spillet i bunn og med litt mer killerinstinkt foran mål, kommer til å løsne. Det er marginer, og vi må bare kjempe oss videre og fortsette i denne stimen, sier han.

Mads Reginiussen tror fortsatt på en morsom sesong for Ranheim. Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Langt steg i riktig retning

Trener Maalen svarer følgende på spørsmålet om det Ranheim viste mot Start var godt nok til å tro på at de vil være blant lagene som jakter opprykk.

- Det er bare 95 prosent godt nok, og derfor er det ikke godt nok. Vi må avgjøre disse kampene. Det var det vi gikk for gjennom hele kampen, og vi huske at vi styrer kampen ganske totalt mot et topplag. Vi spiller en voksen kamp og viser at vi virkelig vil vinne kampen. Det var et langt steg i riktig retning, sier han.

Dette skal Ranheim jobbe med

Med neste seriekamp først 12. juni mot Sogndal hjemme i fjæra, får Maalen nå en god treningsperiode med laget. På oppfordring fra Adresseavisen, lister Maalen opp følgende tre punkter på hva som skal prioriteres:

– Pasningsspill. Vi må ha et mye høyere balltempo enn vi har hatt i de første kampene. Tempoet skal ikke så mye opp fra det vi stort sett hadde mot Start, men vi må gjenskape det tempoet vi hold på ballen i store deler av førsteomgangen. Vi har en spillestil hvor vi ønsker å se igjen gjenkjennbare angrep. Frem til nå har de angrepene vært litt fraværende, og det er blant annet fordi ballen har gått litt for sent. Der må vi helt ned på det grunnleggende.

– Effektivitet. Jeg ønsker å se et lag med mange spillere som blir enda mer effektive. For vi må score flere mål.

– Holde troppen igang. Laget må forstå at dette er et maraton. Vi har en bra og bred tropp, og må fortsatt holde alle i gang. Det blir jobben de neste ti dagene.