Det skriver united.no, som spekulerer i at Hansen-Aarøen er tiltenkt en plass med A-laget under den kommende sesongoppkjøringen. Tromsøværingen debuterte for Manchester United i en treningskamp forrige sommer. Han forlot Tromsø og ble en del av den engelske storklubbens akademi i 2020.

Parallelt har midtbanespilleren vært kaptein for U19-landslaget, som kvalifiserte seg til det VGTV-sendte europamesterskapet på Malta neste måned.

– Jeg har ikke fått snakket med Isak om det. Han har vært på ferie i Syden. Jeg har ikke info om det akkurat nå, sier pappa Sverre Aarøen til VG.

Det har heller ikke lykkes VG å få tak i spilleren selv tirsdag kveld.

PAPPA: Sverre Aarøen er faren til Isak Hansen-Aarøen. Foto: Terje Mortensen, VG

EM er ikke på en såkalt internasjonal dato. Dermed kan de aktuelle spillernes klubber selv bestemme hvem som får lov til å være med.

VG er kjent med at det norske U19-landslaget har hatt utfordringer med å få grønt lys på alle spillerne landslagssjef Luis Pimenta har ønsket seg.

– Troppen blir offentliggjort i morgen klokken 14.00, sier Pimenta til VG, uten ønske om å kommentere informasjonen om lagkaptein Hansen-Aarøen.

A-laget til Manchester United spiller sin første treningskamp for sommeren mot Leeds på Ullevaal stadion 12. juli. U19-EM arrangeres fra 3. til 16. juli.

Etter at Norge slo Frankrike og sikret EM-billett i mars, uttalte Pimenta følgende:

– Vi har slått ut en av de største kandidatene til å vinne EM. Derfor må vi bare akseptere den statusen vi har fått. I mesterskapet i Malta kommer motstanderne til å se oss som en kandidat til å løfte trofeet, sa portugiseren til NFFs nettside.

Den norske troppens potensielt mest kjente spiller er Andreas Schjelderup (19), som i januar ble kjøpt av portugisiske Benfica for over 150 millioner kroner.

Les også: Se U21-EM og U19-EM på VGTV