– Det er vanvittig egentlig. Det flyter bra om dagen, jeg har vel egentlig aldri sett for meg å ta en dobbel i Wengen. Det er nesten litt for mye å be om. Men nå er det også mulig for det er en super-G og en utfor. Det var et kombinasjonsrenn der før, da er det litt annerledes startfelt. Nå er det to fartsrenn som betyr mye å vinne, sier Kilde til VG.

Fra samme sted som super-G-rennet startet fredag, med startnummer seks, kjørte Kilde mot tidene til italienske Mattia Casse som ledet i mål.

Men italieneren var ingen målestokk for nordmannen. Kilde kjørte en knallhard linje, hadde høy fart og grønne tider hele veien.

– Det er vanvittig kjøring av Aleksander, nærmest ropte Viaplays alpint-ekspert Kjetil Jansrud.

I mål dundret Kilde inn til soleklar ny ledelse hele 1,01 sekunder foran Casse. Det var det ingen som klarte å tukte.

– Rå dag. Fantastisk stemning fra morgenen av. Man ser hvor mange mennesker som er tilstede, fantastisk med alpinsport i sveit, man ser det betyr mye, sier Kilde til Viaplay.

Like bak Kilde startet nordmannens argeste konkurrent, sveitseren Marco Odermatt. De to har tidvis lekt stolleken om det øverste trinnet på pallen denne sesongen, lørdagens utfor ble intet unntak.

For selv om Odermatt var hele 0,88 sekunder bak Kilde i mål, det i en kortere versjon av Wengen-utforen, ble sveitseren til slutt nummer to.

– Det er helt sprøtt, litt overraskende egentlig. Men jeg følte jeg traff veldig bra, kanskje legger det seg noen mellom meg og Odermatt, sier Kilde om de store avstandene overfor Viaplay.

Lørdagens seier var Kildes sjette i verdenscupen denne sesongen og hans 19. totalt. Dermed passerer han Lasse Kjus, som i løpet av sin karriere tok 18 verdenscupseire.

Samtidig er de to nå likt i antall utforseire, der står begge med 10.

Samtidig tok Kilde med seieren 20 poeng på Odermatt i kampen om den gjeve sammenlagtkulen i verdenscupen. Der skiller det nå 340 poeng, i favør Odermatt.