Det kunne blitt mer enn 90 minutter pluss tillegg på Ullevaal. For i det 85. minutt ble Sandvikens Marit Bratberg Lund klippet ned innenfor VIFs sekstenmeter. Dommeren blåste for straffe, men Lund brant den utenfor.

– Jeg følte det var min oppgave å ta den, men klarte ikke å sette den. Det er kjipt, sier Lund til VG.

Hun føler seg som en synder. Aldri før har hun bommet på straffe.

– Jeg kunne satt 2–2. Det føles sånn ut, ja, sier Lund.

– Vi gjør noen personlige feil vi blir straffet for, men vi hadde fortjent mye mer. Vi hadde fortjent å vinne 3-2, sier Alexander Straus, Sandviken-trener.

Det ble cupgull til Vålerenga for andre år på rad. Mye takket være Dølvik Markussen.

For Dølvik Markussen scoret på et fantastisk langskudd da Vålerenga ble cupmester etter ekstraomganger mot Lillestrøm i fjor. I ettermiddag sendte 24-åringen Vålerenga i ledelsen etter 14. minutter.

– Jeg fikk plassert den godt og det var digg at den gikk inn, sier Dølvik Markussen til VG. De neste fire månedene skal hun prøve noe nytt i australsk fotball.

- Jeg synes det er fint å være med på slike kamper hvor det er viktig å vise at man kan trykke til når det virkelig gjelder. Vi gjør en helteinnsats i dag.

Det var i det samme målet som for ett år siden. Det var i det samme hjørnet. Og det var utagbart – som i fjor.

– Dette er vår by, cupen er vår. Vi viste hvor sterke vi er. Vi fikk vår revansje, for vi har vært uheldige denne sesongen, sier Vålerengas Dejana Stefanovic til NRK.

Allerede etter tre minutter hadde Dølvik Markussen vist frem pasningsfoten da hun serverte Synne Jensen. Spissen traff tverrligger med sin heading fra kloss hold.

Sandviken kom til hektene etter Vålerengas sjokkåpning og tok etter hvert over banespillet. Ingrid Spords langskudd etter 29 minutter traff der stolpe og tverrligger møtes.

Elisabeth Terland fikk en brukbar mulighet da VIF-keeper Hanna Seabert slurvet med et utspill og skjøt rett på landslagsspilleren. Keeperen fikk dyttet avslutningen over mål.

Rett før pause fikk Vålerenga et frispark fra 20 meter. Dejana Stefanovic plasserte skuddet i lengste hjørne - det var det hjørnet keeper Aurora Mikalsen skulle ha kontroll på.

Stefanovic var ikke like heldig da hun laget frispark til Sandviken i det 49. minutt. Marit Bratberg Lund klinte til med venstrefoten og fikset reduseringen til Sandviken.

Synne Jensen kom fryktelig nær for Vålerenga da timen var spilt. Langskuddet med venstrefoten traff på nedsiden av tverrligger og spratt ut igjen.

Vålerenga tapte begge seriekampene mot Sandviken, men lyktes i tredje forsøk. Dermed er de cupmester for andre år på rad.

Spord fikk også en enorm mulighet til å utligne i det 72. minutt, men ballen kom brått på Sandviken-spilleren og headingen strøk stolpen.

Da Rikke Madsen satte inn en hodeløs takling på Marit Bratberg Lund, og Sandviken fikk straffespark, trodde alle på ekstraomganger. Bratberg Lund tok straffen selv og skjøt utenfor

– Vi blir straffet i dag for ting vi ikke har blitt straffet for tidligere, sier Sandvikens Guro Bergsvand.

Innbytter Maria Dypwad Brochmann var nær ved å rette opp straffefadesen til Lund på en heading som VIF-keeper Seabert nesten rotet i mål. Keeperen fikk hjelp av stolpen.

Dermed blir Vålerenga det første laget som slår bergenserne denne sesongen. Sandviken har spilt 16 seriekamper og fire cupkamper. 19 kamper er vunnet, én har endt uavgjort.

Sandviken-fansen sang «gullet ska hem» her på Ullevaal. Det skal det hvis bergenserne slår bunnlaget Klepp neste helg. Da er Sandviken seriemester for første gang.