TIL 2020-Åsane 1–0 (0–0)

Tjue minutter ut i andre omgang kunne omsider hjemmelagets spillere juble for en meget fortjent ledelse i regnværet på Fløya Arena. Kampens store spiller, Sandra Simonsen, ble felt ut ute til venstre, rundt en meter fra 16-meterstreken.

Midtbanespilleren tok selv frisparket, og sendte det hardt inn i det folksomme feltet. Skuddet gikk via Åsanes keeper og i mål, og scoringen, som skulle vise seg å bli matchavgjørende, var et faktum.

– I dag viser vi at vi er et godt lag, sier matchvinneren like etter kampslutt, og beskriver scoringen slik:

– Jeg blir felt ute på siden, og bestemmer meg å for skyte hardt inn i feltet. Ballen spretter i bakken før den går via keeper og i mål, sier Simonsen, som leverte en strålende kamp på hjemmelagets midtbane.

TIL 2020-spillerne jubler etter kampslutt. Foto: Lene Nymo Trulsen

Nær drømmescoring før pause

Bortelaget måtte, som på scoringen, stort sett ty til ulovlige midler for å stoppe Simonsen, som også var nær en drømmescoring før pause da hun traff tverliggeren med et skudd fra 25 meter.

– Det var nært ja, og Vilde (Bratland) har jo også et langskudd i tverliggeren etter pause, sier 24-åringen.

TIL 2020 var det klart beste laget mot Åsane, som før kampen knivet om opprykk kun få poeng bak serieleder Røa. iTromsø talte 6–1 i cornere og 8–3 i sjanser til hjemmelaget, som viser dominansen til Øyvind Tjelde Hagas mannskap.

Hvordan kan dere ligge såpass langt ned på tabellen når dere kjører over at lag som Åsane på denne måten?

– Jeg blir nesten litt lei meg for jeg vet jo hvor god vi kan være. Vi har slitt med å score mål og få det til å stemme på den siste tredjedelen, og da føler man seg litt hjelpeløs. Det har vært litt kjipt, for tabellen kunne nok sett litt annerledes ut, sier Simonsen.

TIL har ofte vært svært god mot de beste lagene denne sesongen. De slo toppserielaget Stabæk ut av cupen, og tapte kun 1–0 borte mot serielder i toppserien Sandviken, i kvartfinalen. I serien har laget blant annet spilt uavgjort mot serielder Røa, men har også avgitt poeng mot bunnlagene Fart og Grei.

Fortsatt ikke trygg på fornyet kontrakt

Også KIL/Hemne vant sin kamp denne runden, og TIL 2020 er dermed fortsatt ikke trygg på å fortsatt spille i førstedivisjon neste sesong. Laget har nå to poeng ned til KIL/Hemne, som også er motstanderen på bortebane i siste serierunde.

– Vi har ikke tenkt så mye på det, men det er ingen hemmelighet hvordan tabellen ser ut, og vi har visst hva konsekvensene kan være. Vi vil helst ikke at det skal måtte avgjøres i siste serierunde, sier matchvinneren, som uansett tror laget har lagt en godt grunnlag for framtiden i årets sesong.

– Ja, absolutt. Vi er et spillende lag med mange gode enkeltspillere, avslutter Sandra Simonsen.

Øyvind Tjelde Haga la ikke skjul på hvor viktig seieren var.

– Det var en ekstremt viktig seier. Jeg synes vi vinner fortjent, og er veldig fornøyd med måten spillerne står fram på. Vi må fortsatt bli råere på den siste tredjedelen, men vi forsvarer oss godt med hele laget gjennom at vi treffer med pressspillet og dermed hindrer Åsane på det de er gode på, sier TIL 2020-treneren.