Kobayashi ledet Hoppuka sammenlagt med 17,9 poeng på Lindvik før det siste hoppukerennet. Lindvik måtte prestere optimalt, men landet sitt første hopp på bare 126 meter. Det brakte ham til finaleomgangen på en skuffende 23.-plass, og det norske håpet om å vinne Hoppuka var dermed så godt som spolert.

– Jeg klarte å levere et mer normalt hopp i 2. omgang. Da klatret jeg en del plasser. Men det er typisk at du skal bli sen (på hoppkanten) når du har vært for tidlig gjennom hele Hoppuka, men sånn er det. Jeg er fornøyd. Japaneren var det ikke mye å gjøre med, sier Lindvik til TV 2.

– Jeg er veldig glad, sier Kobayashi til rettighetshaveren via en tolk.

Japaneren vant totalt med 24,2 poeng til Lindvik og 34,1 poeng på Granerud.

TO OG TRE: Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud var nest og tredje best i Hoppuka. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Lindviks andre hopp viste hvilket potensial som bor i ham med et svev på 139 meter, men han ble bare nummer 10 i det avsluttende rennet. Daniel Huber (29) vant, mens Kobayashi ble nummer fem. Det holdt likevel til bli kongen av den tysk-østerrikske Hoppuka for japaneren.

– Det kommer flere morsomme ting utover vinteren, så det er bare å glede seg, sier Lindvik, med visshet om at OL i kinesiske Beijing ikke er langt unna.

Granerud tok 3.-plassen sammenlagt etter å ha vært nest best i torsdagens konkurranse.

– Dette er ikke så verst. Nå har jeg pokal fra alle byene i hoppuka, og det var bra å komme på pallen sammenlagt. Tyskerne er ganske opptatt av å komme på pallen, så det var deilig å ta dem, sier Granerud til TV 2 – etter å ha holdt Geiger 4,6 poeng bak seg i sammendraget og Markus Eisenbichler 10,6.

Norge var totalt representert med syv hoppere. Tre av dem gikk videre til finaleomgangen. Johann André Forfang (26) røk ut i duell med russiske Jevgenij Klimov (27) og Joacim Ødegård Bjøreng (26) led samme skjebne mot slovenske Ziga Jelar (24).

Daniel André Tande (27) var åpenbart skuffet etter sitt svev på bare 123 meter, noe som ble hans siste bidrag til årets hoppuke. Fredrik Villumstad (22) røk ut etter en duell med Kobayashi etter et hopp på 121,5 meter. Robert Johansson (31) ble nummer syv i Bischofshofen etter to gode hopp. 31-åringen ble nummer seks totalt i Hoppuka, 54,4 poeng bak den japanske vinneren.

– Vi har to på pallen sammenlagt. Lagmessig har vi hatt en veldig bra hoppuke, sier Johansson til TV 2.

Daniel-André Tande, Joacim Ødegård Bjøreng og Johann André Forfang tapte sine dueller etter hopp på henholdsvis 123,5, 123 og 121 meter.

– Det er skikkelig surt. Lysten var hakket større enn ferdighetene, sa Forfang til TV 2 etter sitt hopp.