Med søndagens seier mot Rafoss står Brann med totalt 17. seiere, tre uavgjort, null tap og 54 poeng på 20 seriekamper i årets sesong.

– Det er mentaliteten vår som gjør at vi har klart det, sier Brann-trener Horneland til BT om resultatrekken.

På hjemmebane var det de rødkledde som dominerte totalt, og fant veien til nettmaskene

Drøye 25. minutter ut i den første omgangen, på corner fra høyre, var det Fredrik Pallesen Knudsen som steg høyest til værs. 25-åringen stusset ballen videre fra første stolpe, mot det lengste hjørnet bak Ole Kristian Lauvli i Raufoss-målet.

10 minutter før slutt dukket også Aune Heggebø på corner. Ballen ble pisket mot første stolpe, før den ble sendt videre mot bakerst, hvor Heggebø styrte inn kampens andre mål.

Kun fire minutter senere fastsatte samme mann resultatet til 3–0, med sin sjette ligascoring, da han helt umarkert inne i Raufoss sin 16-meter fikk ballen mellom bena og overlistet Lauvli i buret.

– Det var deilig å få puttet litt igjen, sier tomålsscorer Heggebø.

Samtidig som Brann tok nye tre poeng, endte det uavgjort mellom serietoer Ranheim og Fredrikstad. Dermed skiller det 16 poeng mellom de to lagene. Ned til Sandnes Ulf på tredjeplass skiller det 18 poeng.

Og med ti kamper igjen å spille av årets sesong i Obosligaen, har bergenserne los på Aalesund sin rekord fra 2019.

Da ledet Lars Bohinen laget til soleklar seier i ligaen og poengrekord med 79 poeng. Fasit etter 30 kamper den gangen var 25 seiere, fire uavgjort og ett tap.

– Vi får de tingene med oss, og det hadde vært kult å ta den rekorden og gå gjennom sesongen uten å tape, sier Kasper Skaanes, til BT.

Med ti kamper igjen å spille av årets sesong, er det 30 poeng i potten for bergenserne, dersom de vinner de gjenværende kampene.

I motsatt ende av tabellen endte det med seier til både Skeid og Stjørdals/Blink som dermed tok tre viktige poeng i nedrykkskampen. Med ti kamper igjen ligger Stjørdals/Blink på en 15. plass og har ett poeng opp til Skeid på kvalikplass.