– Vi har jobbet med en plan, en strategi for bærekraft, i et og et halvt år. Så vet vi alle at verden stoppet litt opp i mars 2020, både med tanke på vår videre fremdrift på dette området, og med tanke på økonomi. Vi ble tvunget til å ta to skritt tilbake. Nå har vi tatt opp igjen de tiltakene vi skal sette i gang i 2021. Og en del av dem er i tett samarbeid med Trønderenergi, sier Tove Moe Dyrhaug.

Klubbens daglige leder er klar på at RBK må ta større ansvar for omgivelsene fremover, og for å drive bærekraftig på alle plan.

Vil unngå at det kun blir et moteord

Nå sjøsettes klubbens bærekraftsprosjekt. Første steg er avtalen med Trønderenergi som bærekraftspartner.

Samarbeidet vil i første omgang innebære fornybar strøm fra Trøndelag, etablering av elbilladere på Lerkendal, og utfasing av dieselaggregatet som står som reserveløsning på Lerkendal i tilfelle strømbrudd.

– Bærekraft er viktig for oss, og for partnerne våre og publikumet vårt. Det er viktig for oss som en stor trøndersk aktør. Vi lærer jo opp unge her fra de kommer på fotball etter skoletid til de forhåpentlig spiller på A-laget. Men bærekraft blir raskt et moteord, så derfor er det viktig at ord blir til handling. Og vi har identifisert tiltak som vi selv kan gjøre, som vi kan gjøre sammen med Trønderenergi, og som vi kan gjøre sammen med andre partnere, sier Moe Dyrhaug.

– RBK er veldig gode på banen, og kanskje har fokuset vært mest på det som skjer ute på matta. Men i dagens samfunn så må alt man gjør være bærekraftig. Vi skal gjøre det vi kan for å få spille Rosenborg gode på dette området. Sammen skal vi få til mye bra for både klubben, klimaet og miljøet, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar Stig Tore Laugen i Trønderenergi.

Vedvarende satsing

Avtalen med energiselskapet går frem til 2022-sesongen. Men Moe Dyrhaug sier bærekraftsprosjektet ikke er tidsbestemt. Dette er starten på et vedvarende arbeid.

– Vi har mange tiltak liggende i den planen for bærekraft vi har utarbeidet, og det vil komme så nye hele tiden. Nå starter vi, med både store og små tiltak. Vi har det klart hva vi skal gjøre i 2021, og så må vi bare revidere for hva vi gjør de kommende årene. En del av tiltakene vil medføre kostnader som må bakes inn i langtidsbudsjett, men som samtidig vil gi gevinst i form av et grønnere miljø og økonomi i andre enden, sier hun.