RBK – Molde: 2–3 (1–1)

– Det er egentlig litt for tidlig.

Slik svarer RBK-trener Åge Hareide på spørsmål om Per Ciljan Skjelbred ville vært klar til å starte på en RBK-midtbane fri for skader.

Konfrontert med Hareides svar, sukker Per Ciljan:

– Det har Åge helt rett i.

– Hvorfor har han det?

– Jeg har ikke fått trent så veldig mye. Det har vært mange innhopp i kampene, og så har det vært å prøve å lappe sammen kroppen til neste kamp. Det har gått veldig fort, men så lenge jeg ikke får noen nye skader og det ikke blir verre, så er det ok.

Ciljan kom i fokus i forkant av Moldes første mål.

– Det er kjipt

Midtbanegeneralen vendte feil vei inne på egen halvdel, og endte med å miste ballen. Gjestene utnyttet Ciljans gavepakke, og tok ledelsen.

Til Eurosport i pausen sa Ciljan at han ikke visste hva som skjedde før 1–0. Men selvsagt gjør han det.

– Det er jeg som mister ballen slik at det blir baklengsmål. Det blir dessverre slik. Det er kjipt. Jeg mister litt oversikten, og glir litt. Og beregner situasjonen feil. Da blir vi straffet av Molde med en gang. Det er litt typisk, når jeg mister ballen slik.

Til tross for den grove feilen, vil ikke trener Hareide kritisere 33-åringens jobb.

– Han jobber alltid hardt, Per Ciljan. Han kan ikke kritiseres for noe som helst. Men det er liksom alltid noen som er involvert der det lages feil som fører til baklengsmål. Og de blir ofte godt lagt merke til. Fotball består jo av feil. Og de som gjør få feil, blir ikke lagt merke til. Det laget som gjør minst feil vinner til slutt, sier han.

– Fotball består jo av feil. Det laget som gjør minst feil vinner til slutt, sier Åge Hareide. Foto: MARIANN DYBDAHL

– På langt nær hundre prosent

Etter kampen forteller Ciljan at han altså spiller uten å egentlig være helt klar. Dette til tross for at veteranen tidligere denne våren nettopp har understreket at han denne gangen skulle vente til kroppen er fit for fight.

– Det ble litt stress med skaden til Markus, og det er hardt program med mange kamper. Mye slitasje i spillergruppa. Da må jeg steppe inn kanskje litt før jeg helst burde.

– Hva sier du til de RBK-supporterne som blir negativt overrasket over dine prestasjoner?

– Nei, altså. Det er situasjoner som du har vært gjennom mange ganger på trening. Men i pressede situasjoner i kamp, kan slikt skje.

– I Tyskland var du stabil i tilsvarende posisjon. Nå sliter du litt med å fylle tilsvarende rolle i RBK. Hva er forskjellen?

– Det er ikke store forskjellen, annet enn at jeg har vært ute i 16 uker. Så det tar litt tid. Og dessverre, i dag gjorde jeg en feil som første til mål imot. Det er beklagelig og skal egentlig ikke skje.

– Og det er også årsaken til du at du gikk av kvarteret før full tid?

– Ja, jeg merket det i beina at da var det nok. Jeg er på langt nær hundre prosent. Men jeg prøver å bidra med det jeg kan, og steppe inn så lenge beina er med, sier han.