Strømmen IF - Bryne FK 0–2.

– Det kan fort ende godt, sier en humørfylt Bryne-kaptein, Henning Romslo, til Aftenbladet etter oppgjøret på Strømmen.

– Vi står ikke og ser på når HamKam kommer til Bryne, det skal de få merke. Vi har en vanvittig brei tropp, og vi er langt mer rutinerte enn mange tenker. Vi har evnen til å ta i når det røyner på, forklarer 29-åringen fra Egersund og har et godt poeng:

Høy snittalder

De første kampene er det bare to av lagene i Obosligaen som har stilt lag med høyere gjennomsnittsalder enn Bryne.

– Spillestilen er effektiv, vi er vanskelig å møte, vi har et kollektiv til å slå hvem som helst. Mange har snakket om at vi har litt for få som holder nivået, det er feil, jeg er garanterer at det er få andre som har en så sterk benk som oss, understreker Romslo som Aftenbladet kårer som banens beste på Strømmen.

Oppskriften var som alltid fra trener Jan Halvor Halvorsens mannskap: Full speed, kollektiv aggressivitet og aldri gi motstanderen fred og ro til å spille sitt spill.

Det fikk Strømmen merke fra første til siste sekund på sin egen Strømmen stadion.

Holtan åpnet ballet

Det tok tid før Joacim Holtan ga jærlaget ledelsen 1–0. Tre minutter før pause smelte storscoreren til med årets første. Meget fortjent etter noen som lignet total dominans.

De siste 45 minuttene fortsatte Bryne kjøret, men laget kontrollerte mer enn det skapte sjanser.

Toppscorer Langeland

Hva gjør vel det når Bjarne Langeland har vist seg fra en helt annen side enn noen gang før i Bryne-drakt. Bergenseren smelte til fra rundt 20 meter da kampen var 57 minutter gammel. 2–0, Langelands tredje scoring for sesongen. Hvem hadde trodd det.

Han skapte en merkverdig underskru i ballen, keeper Simen Kjellevold hos Strømmen så kanskje litt svak ut akkurat der, men den var jammen ikke lett å redde.

Game, set and match for Bryne. Seks poeng etter tre kamper. Tredjeplass på tabellen.

Bryne tok tak i kampen fra første sekund på Strømmen stadion, og før det var spilt ett minutt skaffet laget ett av i alt sju hjørnespark før pause.

Nesten like kjapt kom den første sjansen, for Joacim Holtan var svært nær å sette ballen bak Strømmen-keeper Simen Kjellevold dirkte fra hjørnesparket.

Jærbuene i grønt og svart fortsatte kjøret, dog uten å skape noe særlig mer enn cornere og halvsjanser, ikke før uret viste 35 minutter. Da skjøt først Meinhard Olsen i en Strømmen-forsvarer før Bjarne Langeland siktet og la ballen i krysset, men der var lange Kjellevold og reddet.

Innimellom var Strømmen frampå med et par farligheter, en heading av kaptein Kristian Jahr gikk like utenfor, og et par ganger laget Youssef Chaib trøbbel da han rundet opp fra Brynes venstre side, men det var nettopp fra venstre scoringen skulle komme.

Nydelig fra Undheim/Aamodt

Robert Undheim spilte fram Pål Aamodt som la inn langs bakken. Der gjorde Joacim Holtan som han har gjort på alle nivå han har spilt så langt, han brukte kroppen, vendte bort sin markør og skjøt utagbart langs bakken og i mål.

En nydelig scoring. Bryne fortjent i ledelsen, og ikke noe som tydet på at Strømmen skulle få komme tilbake etter pause.

Det skjedde såvisst ikke. Bryne slappet av litt, kanskje ubevisst, men Strømmen truet i realiteten aldri.

Da Bjarne Langeland sendte i vei suseren til 2–0, var kampen i realiteten avgjort.

Halvorsen tar ikke av

Resten ble en ren transportetappe for kaptein Henning Romslo & co. Sistnevnte er ikke den som stikker seg mest fram, men du verden som han jobber, sliter og styrer. En perfekt spielführer.

Trener Jan Halvor Halvorsen har vært med på det før, 58-åringen er mektig imponert og glad, men:

– En meget sterk prestasjon og fullt fortjent, men som jeg har sagt til deg tidligere: Dette er som et maratonløp. 30 kamper. Vi skal utvikle oss hele veien.

– Vi er et godt organisert og målfarlig lag. I dag holdt vi nullen, det gledet meg ekstra.

– Hva tenker du før toppkampen mot HamKam?

– Vi ligger der vi ligger, så det er vel toppkamp selv om det er tidlig i sesongen. Nå må vi restitusere godt, det er viktig, sier Halvorsen som melder ingen fare med Joacim Holtan og Robert Undheim som gikk av utover i andre omgang.