Fotballtreneren fra Tromsø, som er mannen med flest kamper i TIL-historien (405), kom til Fredrikstad foran 2018-sesongen og har siden 2019 vært lagets hovedtrener.

I 2020 greide laget fra «Plankebyen» endelig sitt uttalte mål om opprykk fra 2. til 1.-divisjon.

Og returen til 1.-divisjon kunne ikke vært bedre med to seiere av to mulige.

3-2-seier borte mot Åsane (15. mai) ble fulgt opp av 2-1-seier hjemme mot Sandnes Ulf (20. mai), og laget er nå kun bak HamKam etter to spilte serierunder før de reiser til en tøff bortekamp mot Sogndal i midtuken (26. mai).

– Det har vært en «show» åpning. Poengmessig kunne det ikke vært bedre, sier Bjørn Johansen til iTromsø.

– Enn spillmessig?

– Der har vi mye å gå på.

– Bare opprykk som gjelder

«Bummen» er klar på at laget fortsatt har en vei å gå til tross for den gode poengfangsten.

– Vi har spilt gode kamper, men mot Sandnes Ulf ble vi virkelig kjørt i 2. omgang etter vi spilte en meget god 1. omgang. Den kampen kunne godt ha bikket begge veier. Men vi har etter hvert utviklet en veldig god egenskap til å vinne fotballkamper over det siste halvannet året, sier Johansen.

Og fotballtreneren fra Tromsø får mildt sagt merke presset fra supporterne i «Plankebyen».

– Omgivelsene tar av. Innad i klubben er vi rolige, men for supporterne er det bare opprykk som gjelder nå, flirer Tromsø-treneren.

Den tidligere storheten i norsk fotball har vært langt nede, men oppturen har ført til blod på tann hos supporterne.

– Vi har lært å styre oss selv med presset utenfra. Fredrikstad er en by som er høyt oppe når de er oppe og langt nede når de er nede. Det finnes ingen mellomting i en fanatisk by som Fredrikstad.

Selv insiterer på at opprykk ikke er noe de har snakket om internt i klubben, selv etter den fine sesongstarten.

– Det er en tøff liga og vi er et nyopprykket lag. Det tror jeg noe glemmer av.

Opprykk i 2023

Samtidig bygges laget for en retur til Eliteserien på kort sikt.

– Vi har vært veldig klar og tydelig på at vi skal bli bedre, det er vi nødt til å bli, hvis vi skal komme til Eliteserien. I 2023 har vi sagt at vi ønsker å være der, så når vi er gode nok, rykker vi opp. Vi har ingen resultatmål for sesongen, men et hårete mål om å bli bedre for hver eneste dag, sier Bjørn Johansen.

I stedet for å la seg affisere av kravstore supportere, skal «Bummen» og hans spillere bruke energien til å levere på banen.

– Byen er elektrisk til tross for strenge tiltak. Det flagges i gatene og bruser av energi. Den energien forsøker vi å ta med oss inn i arbeidet vi skal gjøre.

– Dersom dere er i opprykkskampen, vil dere forsøke å styrke laget da i sommer?

– Vi ser etter muligheter til å bli bedre internt, men også styrke oss hvis vi finner den riktige typen som passer vår profil. Vi har en ganske solid tropp, så får vi se om vi styrker oss i sommer eller etter sesongen. Vi begynner etter hvert å bli såpass interessant at også spillere fra andre OBOS-ligaklubber og spillere som sliter med spilletid i Eliteserien, vil finne oss interessante. Det er mange gode spillere i 2.-divisjon og vi ser også i det skandinaviske markedet og forsøke å ha litt oversikt der, sier suksesstreneren fra Tromsø.

– Men inntil videre legger vi markeder som Afrika og Sør-Amerika litt bort, legger han til.

Nå venter imidlertid en særs tøff oppgave neste onsdag når guttene fra «Plankebyen» reiser til «saftbygda» Sogndal for en tøff bortekamp.

– Spesielt etter at de står med kun 1 poeng etter to kamper. Det er et såret Sogndal vi møter, men det passer oss egentlig fint. Det er ny kamp der vi kan angripe for fult og perfekt for oss, men en massiv utfordring.

PS: Tidligere TIL-spiller Thomas Drage (29) har startet samtlige kamper denne sesongen.