TIL-Mjøndalen 1–0 (1–0)

TIL tok imot Mjøndalen på et vinterlig Alfheim søndag ettermiddag. TIL tok sin første hjemmeseier for sesongen i forrige hjemmekamp, men tapte klart i Molde sist. Mjøndalen på sin sin side tapte hele 7–0 borte mot Haugesund, og ville med tap se relativt fortapt ut sist på tabellen.

TIL tok kommandoen fra start, og var nær ved å ta ledelsen etter at Eric Kitolano tok seg inn i feltet med en sylfrekk tunnel. Mjøndalen fikk imidlertid såvidt ryddet unna.

Ikke lenge etterpå skulle likevel samme Kitolano både starte og avslutte et flott angrep. Midtbanespilleren headet inn et innlegg fra Tomas Olai Totland, og TIL tok en fortjent ledelse.

Mjøndalen kom litt mer med i kampen utover omgangen, men skapte lite eller ingenting. TIL hadde en stor mulighet til å sette inn 2–0 ved Totland like før pause, men det stod 1–0 ved halvtid.

Det skjedde lite de første tjue minuttene etter hvilen, før Ruben Yttergård Jenssen fikk en stor mulighet til å heade inn 2–0 i det 64.minutt. Mjøndalen maktet ikke skape en eneste skikkelig målsjanse, og dermed tok TIL tre svært kjærkomne poeng i bunnstriden.

TILs neste kamp er hjemme mot Odd allerede førstkommende onsdag.

Jacob Karlstrøm 6

Svært lite å henge fingrene i. Flere meget gode igangsettinger, og trygg i feltarbeidet.

Casper Øyvann 6

Har etablert seg som et sikkert kort på laget. Satt på få prøver defensivt av et svakt Mjøndalen-lag. Klarer fortsatt ikke fullføre nitti minutter, ut med kvarteret igjen.

Christophe Psyche 6

Ble frisk i tide. Full kontroll i midten av TIL-forsvaret, og også presis i pasningsspillet. Taper en del i lufta når Mjøndalen slår langt på slutten.

Jostein Gundersen 6

Mange gode bidrag offensivt. Rolig dag på jobben defensivt, men fikk headet unna et par dødballer.

Niklas Vesterlund 5

Kunne stå høyt i banen i en kamp TIL dominerte. Litt slurv med ballen iblant. Kamp på det jevne av dansken.

Tomas Olai Totland 7

Flott innlegg på 1–0. Kunne fort hatt en assist til hadde Espejord truffet mål etter tjue minutter. Stor mulighet til å sette inn 2–0 like før pause. Nær målgivende også da Yttergård Jenssen nesten headet i mål etter en drøy time.

Ruben Yttergård Jenssen 6

Styrte midtbanen. Flink til å variere pasningene. God i kortpasningspillet, men også rask til å se etter særlig Espejord i bakrom. Fikk en stor mulighet til å heade inn 2–0, men fikk ikke nok kraft i headingen.

Sakarias Opsahl 6

Fornyet tillit tross en relativt svak kamp mot Molde sist. Påskrudd fra start og først på mange andreballer. Flere lekre detaljer utover kampen, og spilte med selvtillit.

Eric Kitolano 6

Ikke vært på sitt beste i det siste, men var strålende første halvtimen mot Mjøndalen. Nær ved å sørge for ledelse etter en sylfrekk tunnel. Startet og avsluttet angrepet som ga 1–0. Burde muligens fått et straffespark etter pause.

August Mikkelsen 6

Godt skuddforsøk i forkant av 1–0. Fikk, som han ofte gjør, tøff behandling av motspillerne. Sett Mikkelse enda bedre tidligere.

Runar Espejord 6

Nok en gang foretrukket foran Ondrasek. Har levert enkelte gode prestasjoner etter utlånet fra Nederland, men det har ikke akkurat luktet mål av Espejord. Fikk en stor mulighetetter tjue minutter, men avsluttet utenfor. Godt skuddforsøk fem minutter før pause. Flere lekre detaljer og Mjøndalen-spillerne slet med Espejord i duellspillet. Nydelig raid og forarbeid da Totland kunne satt inn 2–0. Ut i det 68.minutt.