Dommer Andre Marriner løp bort til skjermen og tittet på situasjonen hvor Luke Shaw handset like foran nesen på Brighton-stopper Lewis Dunk.

Etter å ha kikket på skjermen på sidelinjen, pekte dommeren på krittmerket hele syv minutter på overtid.

– Det gjør veldig vondt. I kampens siste minutt... Det er tøft. Jeg kan ikke forklare hvorfor hånden min er der. Jeg fikk en liten dytt, kanskje var det derfor, men jeg vil ikke komme med unnskyldninger, sier Luke Shaw til Sky Sports, og sier samtidig at han er veldig uenig i frisparket Brighton fikk i forkant av corneren som ledet til straffesparket.

Den argentinske verdensmesteren Alexis Mac Allister skrittet opp og hamret ballen i mål. David de Gea gikk én vei, mens Brighton-spilleren limte ballen opp andre veien i kampens 99. minutt.

– Det er en utrolig følelse, sier Alexis Mac Allister til Viaplay.

Se dramaet her:

Dermed er Manchester Uniteds erkerival Liverpool fremdeles kun fire poeng bak i kampen om topp fire-plasseringene. United har fem kamper igjen å spille, mens Liverpool har fire.

– Det forandrer ingenting. Det er fortsatt i våre hender, sier Shaw.

Brighton melder seg også på i kampen. De er åtte poeng bak Manchester United, men har seks kamper igjen å spille. Med full pott kan de få 73 poeng, noe som er to poeng mer enn Liverpool kan få hvis de vinner alle sine fire gjenværende kamper.

Foto: VG Live

Før Brighton avgjorde på overtid, hadde det vært et sjansesløseri av de sjeldne. Samtlige av Manchester Uniteds fire mest offensive spillere var nær scoring, men hverken Antony, Marcus Rashford, Anthony Martial eller Bruno Fernandes klarte å få ballen i mål.

– Jeg synes ikke denne kampen fortjente en vinner. I første omgang hadde vi de største sjansene og burde ledet. De hadde mange sjanser, men vi hadde de største, sier Manchester United-manager Erik ten Hag til beIN Sports.

Samtidig var heller ikke hjemmelaget ufarlige. Hjemmesterke Brighton var fullt på høyde og hadde flere store muligheter til å avgjøre kampen, blant annet da venstrekanten Kaoru Mitoma skjøt ballen i ansiktet på Manchester United-keeper David de Gea.

Målvakten tok telling, men kom seg etter hvert opp igjen etter stjernesmellen:

Kampen hadde mer enn sjansesløseriet og VAR-dramatikken. Det var flere situasjoner som var omdiskuterte:

  • Filmeforsøkene til kantspillerne Kaoru Mitoma (Brighton) og Marcus Rashford (Manchester United).

  • Manchester United-ankeret Casemiro, som med gult kort levde farlig med flere taklinger som var på kanten. Det andre gule kortet kom aldri.

  • Bråket da Manchester United-vingen Antony sparket ned Brighton-playmaker Alexis Mac Allister. Brasilianeren slapp unna med gult kort.

Den ettertraktede argentineren, som er koblet til flere storklubber, kunne imidlertid smile til slutt da han hamret Brighton et skritt nærmere Europa.

De fire beste i Premier League går til Champions League, mens femte- (og trolig sjetteplassen) tar seg til Europa League.

Se flere av de omdiskuterte situasjonene her: