Ikke siden onsdag 27. juli hjemme mot Kristiansund har Sandefjord vunnet en kamp i Eliteserien.

Nesten tre måneder senere er rekken på ni tap og tre uavgjort på 12 kamper etter 0–1 mot Aalesund, som derimot har sikret plassen for neste år.

– Det er utrolig kjedelig. Det er tøft, og det er vanskelig. Det var et slag i trynet, sier Sandefjords Mohamed Ofkir til Discovery+.

På Color Line Stadion var det hjemmelaget som trakk det lengste strået. Etter nærmere 75 blodfattige minutter kunne de oransjekledde juble da innbytter Gilbert Koomson gjorde alt selv og banket inn kampens eneste mål.

– Siden jeg kom hit har jeg prøvd så godt jeg kan å utvikle meg. Jeg er fornøyd med målet, det var det vi trengte, sier Koomson til Discovery+.

Dermed må trenerduoen Ødegaard og Andreas Tegström, som kun for få uker siden forlenget kontrakten med Sandefjord ut 2025-sesongen, konstatere at klubben fortsatt er på kvalikplass, og at de ikke gjorde noe fremskritt med å komme seg bort fra den søndag. Jervs ene poeng mot Viking gjorde det lille forspranget enda litt mindre:

– Vi er ikke fornøyd med kvalik, vi vil klare å holde oss. Vi får ta en kamp av gangen, sier Ofkir til Discovery+.

Opp til HamKam, som spilte uavgjort mot Strømsgodset lørdag, er det fem poeng. Ned til Kristiansund og Jerv på de direkte nedrykksplassene er det også fem poeng.

Samtidig som den sørgelige rekken fortsatte for gjestene, vartet Aalesund opp med sin fjerde strake kamp uten tap og sin tredje strake kamp uten å slippe inn mål.

Sandefjords neste kamp er mot HamKam.

– Det er cupfinale, det er livsviktig, det er årets kamp for oss, sier Ofkir om det som venter.

Skulle klubben fra hvalfangerbyen ta tre poeng der, vil det skille kun to poeng mellom de to klubbene før sesongens to siste kamper.

I de to kampene møter HamKam først Tromsø på eget gress, før turen går til Lillestrøm for å runde av sesongen. For Sandefjords del venter Molde på bortebane og Haugesund på hjemmebane i den siste seriekampen.