TIL røk som kjent ut av cupens andre runde på pinlig vis borte mot Alta søndag. I andre enden av landet var det var likevel èn TIL-spiller som hadde en hyggelig dag på jobben.

Tobias Hafstad, på lån fra TIL ut sesongen, noterte seg for både scoring og en målgivende da Arendal slo ut eliteserielaget Sandefjord fra cupen, i en kamp som endte 5–4 etter ekstraomganger.

– Det var veldig morsomt. Jeg syntes vi vant helt fortjent, vi var det beste laget. Sandefjord hadde en dårlig dag og vi hadde en god dag, sier Hafstad, som har vært en viktig brikke på et Arendal-lag som i tillegg til cupavansement, ligger på andreplass i sin avdeling i andredivisjon.

Fem mål hittil

Hafstad, sønn til tidligere TIL-spiller Thomas Hafstad, står med imponerende fem scoringer på elleve kamper fra sin posisjon som indreløper.

– Det er det jeg liker å gjøre, å komme seg i boks. Det er en av styrkene mine, og det er bra å ha så mange scoringer fra den posisjonen jeg spiller, sier 19-åringen, som trives på Sørlandet.

– Det er veldig bra. Jeg bor bra, det er gode fasiliteter og alt ligger egentlig til rette, sier Hafstad.

Du har kanskje ikke savnet den nordnorske sommeren heller?

– Det har vært litt bedre her, flirer Hafstad, som selvsagt har fått med seg at TIL sliter tungt om dagen.

– Jeg følger selvfølgelig med, og jeg heier jo på TIL. Det er tungt å se at kompisene mine ikke vinner. Det er ikke så mye annet å si enn det, sier Hafstad, som forlenget sin kontrakt med TIL før han gikk på utlån.

Snakker med Helstrup og Andressen

Hafstad har også hyppig kontakt med TIL-leieren.

– Jeg snakker med både Gaute og Lars Petter ( Andressen). De ringer begge, spør hvordan jeg har det og kommer med tilbakemeldinger. I tillegg snakker jeg med Tom- Erik (Richardsen, fysisk trener i TIL) om jobben rundt det fysiske. Det er fint at de følger med, sier Hafstad, som tross tett kontakt ikke ser for seg en TIL-retur i sommer.

– Alt kan skje, men jeg tror jeg blir her ut sesongen, sier Tobias Hafstad, som nå kan se fram til tredje runde i cupen med Arendal. Nytt av året er at runden trekkes, i stedet for å bli satt opp av forbundet.

– Jeg håper trekningen gir oss nok en kul kamp, gjerne et lag fra eliteserien på hjemmebane, avslutter Hafstad.

Fornøyd pappa

Far Thomas har tatt seg en ferieuke på Sørlandet, og var tilstede på søndagens cupkamp. Han er strålende fornøyd med hvordan sønnens låneopphold har gått hittil.

– Det var viktig for Tobias å spille fotball etter en spesiell sesong i fjor og inngang til årets sesong. Det har vært en lang periode med lite spilletid, noe som er helt naturlig i hans alder. Men i år var det prekært for han å få spille kamper med drakt på, sier Thomas Hafstad, som for øyeblikket er utviklingssjef i Vålerenga.

Midtbanespilleren, som selv spilte hele 314 kamper for TIL, kjenner godt til Arendal som klubb.

– At det ble Arendal var litt tilfeldig, men jeg spilte jo sammen med både Roger (Risholt, trener) og Tommy (Svindal Larsen, assistenttrener), og har en god relasjon til dem, selv om ikke det betyr allverden, sier Hafstad, som liker det han har sett av sønnen i Arendal-drakt.

– Han har spilt mye, og både laget og han selv har gjort det bra. Han er på en bra plass. Han har fått spille på midtbanen, etter å ha spilt mest kant i 3–5–2 og litt back tidligere. Han har bra løpskraft og løper for ofte. Han er god i presspillet og er en toveisspiller. I tillegg synes jeg han er blitt bedre med ball nå når han har fått spille mye, sier Hafstad, som sier følgende om sønnens framtid på fotballbanen.

– Vi er veldig fornøyd med hvordan ting har gått hittil, så får man se hvor haren hopper. Han forlenget jo kontrakten sin før han dro på utlån, og jeg regner med at TIL følger med. Vi får gjøre opp status etter sesongen, avslutter Hafstad.

Skryt fra treneren

Tidligere TIL-spiller Roger Risholt er trener for Arendal. Risholt skryter av lånesoldaten.

– Det har gått kjempebra. Han har fått masse spilletid og scoret en del mål. Jeg kjenner jo faren, og vi visste at han var god og hva vi fikk, men det har gått enda bedre enn forventet. Han har en sinnssyk frekvens i fotarbeidet og har også scoret viktige mål, sier Risholt, som fikk 18 kamper for TIL i 2007 og 2008-sesongen.