MIDT I BLINKEN: Tiril Eckhoff (30) mener hun var nær ved å vinne verdenscupen sammenlagt forrige sesong. Foran 2020/21-sesongen håper hun grundige analyser skal gi enda bedre uttelling. MIDT I BLINKEN: Tiril Eckhoff (30) mener hun var nær ved å vinne verdenscupen sammenlagt forrige sesong. Foran 2020/21-sesongen håper hun grundige analyser skal gi enda bedre uttelling. Foto: Berit Roald

Tiril Eckhoff: – Rustet til å takle formsvikt

Foran verdenscuppremieren i italienske Anterselva håper skiskytter Tiril Eckhoff (30) den grundige analysen hun har gjort av forrige sesong vil gjøre henne bedre rustet for å takle formsvikt i framtiden.

Tiril Eckhoff er blant favorittene til å vinne sammenlagtkonkurransen.

Hun og resten av Norges beste skiskyttere reiste til Finland onsdag. De skal være på reise til sesongens fjerde verdenscuphelg, i østerrikske Hochfilzen, er avsluttet. Tiril Eckhoff ønsker å gå flest mulig konkurranser. På spørsmål fra NTB om VM eller sammenlagtseieren i verdenscupen er viktigst, svarer hun «hele sulamitten».

– Gå hvert skirenn og kjempe så godt jeg kan. Jeg er litt revansjsugen etter forrige sesong, sier Tiril Eckhoff.

Hun tapte krystallkula på målstreken sist sesong og vil gjøre alt hun kan for å nekte italieneren Dorothea Wierer (30) en tredje strake sammenlagttittel.

– Jeg håper jeg kan klare det. Nå kan vi stryke litt flere renn også. Hvis jeg hadde fått gjort det i fjor, hadde jeg vunnet, tilføyer Eckhoff.

Hun var på god vei til å gjøre det. Etter en litt treg start radet Fossum-løperen opp seier etter seier og tok ledelsen i totalcupen kort tid før VM i Anterselva.

Deretter begynte resultatene å svinge. Tiril Eckhoff fikk en virusinfeksjon og ble nummer 18 i sitt siste løp før VM. I selve mesterskapet i de italienske alpene gjorde hun det knallsterkt på stafettene, men sviktet i de individuelle konkurransene.

Eckhoff røper at hun etter sesongen måtte gjøre en grundig gjennomgang av hva som gikk galt – og hva hun gjorde riktig.

– Ja, jeg har jo analysert sesongen ganske heftig. Jeg tok litt fri etter sesongen og gjorde en grundig evaluering. Jeg ser noen småfeil jeg gjør, men jeg er veldig glad for at jeg har vært i den situasjonen som jeg var i. Og jeg håper og tror jeg har lært noe, sier Eckhoff.

– For det er jo litt dritt når det ikke går akkurat som man vil. Jeg har noen tanker om at jeg i hvert fall skal takle det bedre dersom det skjer igjen, understreker hun.

Eckhoff forteller at hun har gjort endringer på den fysiske biten i perioden inn mot sesongen. Det handler mest om at hun har individualisert opplegget ytterligere.

– Jeg har trent mer syklusbasert, altså har jeg trent hardt når jeg har vært som sprekest. Jeg har rett og slett tilpasset det mer etter meg selv og hva som er bra for meg, og jeg synes det har fungert bra. I tillegg har jeg trent mer på det taktiske i løypa og svingteknikk.

– Når det gjelder skytingen er det jo å få ned tiden litt, samtidig som man blir enda mer treffsikker da, skyter hun inn.

Hun sier også at hun ikke kan si at hun har hatt en dårlig oppkjøring til den internasjonale konkurransestarten.

– Jeg vil vel heller si at den har vært ganske bra, sier Tiril Eckhoff.