Dette melder klubben på sine hjemmesider onsdag kveld.

Dermed er ringen sluttet: Midtbanespilleren er tilbake der han startet seniorkarrieren i 2004.

– Det er skrevet i stjernene at det hadde vært fint å avslutte karrieren i Rosenborg. Nå er det en passende tid å dra hjem og Rosenborg er laget mitt. Når de kommer på banen og alt ligger til rette, er det veldig vanskelig å si nei, sier Alexander Tettey til RBK.no.

Han er spilleklar i juni, og er planlagt inn i Salmarakademiet når han legger opp. Det er imidlertid ikke hogget i stein at 2021 blir hans siste sesong.

Spekulasjoner

Det har vært en intens uke med spekulasjoner den siste uka.

I kjølvannet av at det ble kjent at Tetteys tid i Norwich er over, bekreftet sportssjef Mikael Dorsin overfor Adresseavisen at det var dialog mellom RBK og midtbanespilleren.

Trener Åge Hareide var også positiv, og sa følgende:

– Jeg må sjekke om han vil.

Tydelig Ciljan

Dagen etter, altså forrige onsdag, uttrykte kompis Per Ciljan Skjelbred sin begeistring for tanken om Tettey og et RBK-comeback.

Og i dagene som har fulgt har Hareide vært tydelig på at han vil ha Tettey, senest onsdag ettermiddag.

- Vi vet han skal hjem, og det er derfor jeg snakket med ham. Han må selv ha lyst til å fortsette. Jeg sa jeg var interessert i å få ham over så fort som mulig. Det er mange kamper i mai. Men jeg vet ikke om vi når det, slik det ser ut nå, sa Hareide.

Kompiser: Per Ciljan Skjelbred fikk det som han ville: Alexander Tettey vender hjem til RBK. Foto: Glen Musk

Stille i båten

Selv har Tettey sittet stille i båten den siste uka. Det samme har agent Bjørn Tore Kvarme.

Men i tur og orden har to av dem som følger Norwich tett, TV2-kommentator Kasper Wikestad og Stjørdals Blinks engelske trener Tom Dent, lovprist en potensiell overgang:

- Om Tettey signerer for RBK, får de først og fremst en fantastisk person, en som kjenner klubben og kulturen. Og de får en vinner, sier Wikestad.

Mens Dent kaller det en «unbelievable signing», i podcasten «Rasmus&Saga».

Senere samme ettermiddag skjøt spekulasjonene om en retur fart ytterligere.

Da la Norwich ut en ren hyllestvideo av Tettey, hvor klubben takker for alt etter ni sesonger sammen.

Onsdag kveld ble det altså klart: 35-årige Tettey, som fikk 143 kamper for RBK før han ble solgt til franske Rennes for 40 millioner kroner i 2009, er tilbake.