Hoppuka startet som en drøm for Marius Lindvik, men har utviklet seg til et mareritt.

22-åringen har slitt med en betent visdomstann den siste tiden, og hoppet ikke treningsomgangene i Garmisch-Partenkirchen torsdag. Det norske hopplandslaget jobbet febrilsk for å få hopperen klar til kvalifiseringen kl. 14, men nå er det klart at Lindvik ikke stiller på toppen av bakken.

VGs reporter på stedet så Alexander Stöckl løpe ut av bakken og hoppe inn i en bil etter å ha pratet med legen til i det østerrikske landslaget. Hopptreneren stilte som privatsjåfør for Lindvik - og i løpet av noen hektiske minutter var de på vei til Universitetsklinkken i Innsbruck, hvor han ble operert på kvelden Nyttårsaften.

PRIVATSJÅFØR: Her forlater landslagstrener Alexander Stöckl Olympiabakken etter første treningsrunde for å følge Marius Lindvik til odontolog i Innsbruck i Østerrike. Foto: Geir Olsen

Lindvik var hos tannlege i Garmisch i dag tidlig, men det hjalp ikke på tannsmertene.

– Han har store, store smerter, forteller Stöckl på telefon til VG like etter å ha passert den østerrikske grensen. Legene i det østerrikske laget skal ha hjulpet nordmannen å få en time på klinikken.

I og med at Lindvik ikke hopper kvaliken, får han heller ikke stille til start i morgendagens tradisjonelle Nyttårshopprenn. Håpet er at man kan berge resten av hoppuka for den talentfulle hopperen. 3. januar er det renn i Innsbruck. 6. januar er det avslutningsrenn i Bischofshofen.

VG snakket med Lindvik om den vonde tannen tirsdag.

– Jeg har hatt en betennelse i en visdomstann. Smertene varierer, og jeg går på smertestillende. Foreløpig har det gått greit. Men jeg måtte en tur til tannlegen her i Oberstdorf mandag kveld, fortalte han da.

Granerud lengst i kvaliken

Lindvik vant fjorårets nyttårshopprenn, og har startet Hoppuka på strålende vis. I åpningsrennet tirsdag ble han nummer tre, og hadde allerede rukket å blande seg inn i blant favorittene.

En annen norsk favoritt, Halvor Egner Granerud, ble nummer fire i åpningsrennet. Han var lengst og best i første treningsomgang torsdag med 134,5 meter. I andre treningsomgang fulgte han opp med mer kanonhopping - 141 meter.

Granerud knallet til med 143 meter i kvalifiseringen, en halvmeter bak bakkerekorden. Nedslaget likte ikke dommerne, og hoppet holdt bare til andreplass i kvaliken 0,5 poeng bak Anze Lanisek fra Slovenia. Markus Eisenbichler ble nummer tre.