Før dagens kamp hadde Odd en stusselig toppscorerliste innad i laget denne eliteseriesesongen:

På førsteplass lå solgte Mushaga Bakenga (29) med 11 scoringer. Bak fulgte ni andre målscorere med ett mål hver.

Men det var før Tobias Lauritsen (23) møtte FK Haugesund.

ØYEBLIKKET: Her har Tobias Lauritsen sendt Odd i føringen. Foto: Trond Reidar Teigen

Først viste den høyreiste spissen avslutningsferdigheter fra øverste hylle da han nikket inn et innlegg fra Espen Ruud (37) etter 18 spilte minutter.

Få minutter senere svarte Ibrahima Wadji (26) med en utligning da han spurtet ifra Odd-forsvaret og beholdt roen alene med keeper Sondre Rossbach (25).

ISKALD: Wadji tok de sjansene han fikk. Her setter han 1–1. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Men heldigvis for Odd var Lauritsens gode dag på jobben såvidt begynt:

Like før pause var han på riktig sted til riktig tid og bresidet inn et innlegg fra John Kitolano (21).

Med to mål og 2–1-ledelse til pause var det en glad spiss som snakket til Dicovery+:

- Jeg har venta lenge på det her, så det er deilig at det endelig løsner, sa spissen i pausen før han svarte på hvem som skal plukke opp hansken etter toppscorer Bakenga:

– Jeg har lyst til å melde meg på der, og det skal jeg vise!

KJIPT GJENSYN: Tidligere Odd-keeper, og nåværende Haugesund-keeper, måtte plukke fire baller ut av nettet da han var tilbake på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Óg i andre omgang gjorde Lauritsen ord til handling.

Selv om en retningsforandring på et skudd fra Kristoffer Velde først førte til 2–2, så sendte Sander Svendsen (24) Odd tilbake i ledelsen etter assist av nettopp Lauritsen.

Kampens store spiller var heller ikke ferdig der:

Med 20 minutter igjen å spille fullførte han hat tricket etter et flott innlegg langs gresset fra lagkamerat Gilli Rólantsson (29).

Helt på tampen fikk også Flamur Kastrati (29) sin debut for Odd. Det ble med andre ord en god dag på jobb for trener Jan Frode Nornes og hans spillere.

INN FOR MÅLSCORER: Flamur Kastrati ble byttet inn for målscorer Svendsen. Foto: Trond Reidar Teigen