Vinnermålet på Etihad Stadium i Manchester kom etter 70 frustrerende minutter for hjemmelagets fans og spillere. Og ikke minst City-manager Pep Guardiola, men han var meget fornøyd med resultatet:

– Veldig! Vi spilte mot et topplag som er vanskelig å møte, men dette er et godt resultat. Vi hadde sjanser til å score flere, oppsummerte Guardiola til BT Sport.

Det ble ikke skapt en eneste målsjanse i løpet av første omgang, og Atlético Madrid lå akkurat så defensiv kompakt som forventet. Manchester City-spillerne så heller ikke ut til å ha verktøyet som skulle til for å rive ned Diego Simeones forsvarsmur.

Riktignok så det bedre ut i 2. omgang, men Ilkay Gündogan, De Bruyne og Aymeric Laporte misbrukte brukbare sjanser.

FUKTIG FEIRING: Pep Guardiola brukte en vannflaske for å feire Kevin De Bruynes etterlengtede scoring. Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Så gjorde Guardiola et trippelbytte, og inn kom Jack Grealish, Gabriel Jesus og ikke minst 21 år gamle Foden.

To minutter senere kom betalingen, og det var første gang Foden var borti ballen.

Han slo en herlig tunnelpasning inn i feltet til De Bruyne som hadde timet løpet perfekt før han plasserte ballen i nettveggen til høyre for Atletico Madrid-keeper Jan Oblak.

– Jeg gjorde løpet, og Phil fant meg perfekt. Jeg måtte holde meg fokusert, og det klarte jeg heldigvis, beskriver matchvinner De Bruyne til BT Sport.

TAKKET SERVITØREN: Kevin De Bruyne gir Phil Foden litt kjærlighet etter at kampen er over i Manchester. Foto: Dave Thompson / AP

Skapte ingenting

– Det var veldig vanskelig. De spilte med nesten fem mann bakerst, og med fem på midtbanen, legger han til.

Manchester City hadde to skudd på mål i løpet av hele kampen, og Atlético Madrid null avslutninger. xG-statistikken (forventede mål basert på sjanser) til bortelaget var 0,00 ...

Flere scoringer enn De Bruynes ble det altså ikke, men Foden imponerte stort med lekre detaljer som bidro til at Manchester City har skaffet seg et brukbart utgangspunkt før returmøtet i den spanske hovedstaden om åtte dager.

Da MÅ Atlético Madrid forsøke å score. I mellomtiden skal Manchester City få besøk av Liverpool i den ekstremt viktige ligakampen. Liverpool varmet opp til storkampen med å vinne komfortabelt 3–1 borte mot Benfica i kveld.