Molde-TIL 3–0 (1–0)

TIL tok omsider sesongens første hjemmeseier mot Haugesund for to uker siden. På bortebane har Gutan vært solid denne sesongen, men lørdag ventet en av sesongens tøffeste bortekamper mot Molde.

Historien var ikke på TILs side før oppgjøret, man må tilbake til 2010 for å finne forrige TIL-seier i Rosenes by. Kun fire ganger har Gutan tatt med seg tre poeng tilbake til Tromsø siden opprykket i 1986. En av seierene var til gjengjeld av det minneverdige slaget. I 1997 vant TIL hele 7–0 på gamle Molde stadion, i en kamp der Sigurd Rushfeldt og Tore Andre Flo begge scoret.

Gaute Helstrup valgte å starte med de samme elleve som slo Haugesund sist, noe som betydde at Runar Espejord ble foretrukket foran Zdenek Ondrasek.

TIL ble umiddelbart satt under press, og kun redning på strek fra Christoph Psyché og en blokkering av Casper Øyvann hindret baklengs de første åtte minuttene.

TIL kom seg gradvis litt mer med i kampen, men det var likevel Molde som produserte sjanser. Fingertippene til Jacob Karlstrøm berget baklengsmål da Brynhildsen traff tverliggeren etter en drøy halvtime. Hjemmelaget skulle likevel ta en fullt fortjent ledelse fire minutter senere. Målscorer var Kristoffer Haugen.

TIL startet den andre omgangen langt bedre enn den første, og hadde mye ballbesittelse. Runar Espejord hadde er godt forsøk fra distanse, men de helt store sjansene uteble likevel. Gaute Helstrup gjorde et trippelbytte i det det 66.minutt, og satt inn Ondrasek, Anders Jenssen og Daniel Berntsen.

Ondrasek var nær scoring allerede etter to minutter, men headingen traff bakhodet til en Molde-spiller. Forsøket fra August Mikkelsen på returen traff et Molde-bein. TIL fortsatte å gi Molde problemer, og Jenssen var kun centimetere unna å heade inn 1–1. I stedet for utligning gikk Molde rett i angrep og punkterte kampen med 2–0. Målscorer var Ola Brynhildsen.

Ikke lenge etterpå økte hjemmelaget til 3–0 ved den tidligere Bodø Glimt-spilleren Martin Bjørnbakk.

TILs neste kamp er et meget viktig oppgjør hjemme mot Mjøndalen kommende helg.

Jacob Karlstrøm 5

Har ikke hatt så mye å gjøre bak et meget solid TIL-forsvar de siste to kampene. Fikk ikke overraskende mer å henge fingrene i mot Molde. Kjemperedning da han slo Brynhildsen sitt skudd i tverliggeren. Kunne ikke gjøre noe med scoringene, men holdt på å rote det til like etterpå. Iskald liten «chip» i det 64.minutt!

Casper Øyvann 5

Har virkelig grepet sjansen han har fått de siste to kampene. Hindret scoring med en livsviktig blokkering etter åtte minutter. Best i TIL-forsvaret og viser at han han definitivt holder nivået i eliteserien. Ut med ti minutter igjen.

Christophe Psyché 4

Har vært en sentral brikke i et TIL-forsvar som knapt har sluppet til målsjanser i de siste to kampene. Reddet på streken allerede etter to minutter. Avslørt på farten etter en halvtime, like før Molde traff tverliggeren, og generelt litt på etterskudd til tider. Ut i det 66.minutt. Ingen dårlig kamp av stopperen, men hans svakeste i TIL-drakten hittil.

Jostein Gundersen 4

En av to TIL-spillere som ikke klarte stoppe Ohi før scoringen. Noen gode invovleringer, som da han stoppet en farlig overgang med en strålende sklitakling, men også en del mindre heldige invovleringer. Viktig blokkering hindret muligens scoring i det 53.minutt. Taper duellen med Bjørnbakk på 3–0.

Tomas Olai Totland 5

Sjelden man ser Totland så lite fremover i banen, det forteller det meste om Moldes dominans før hvilen. Kom seg høyere i banen etter pause. Totland gjør sjelden eller aldri en dårlig kamp, og leverte godkjent også denne gangen. Godt innlegg til Ondrasek på overtid.

Niklas Vesterlund 4

Dansken har blitt varm i TIL-trøya, men kom seg i likhet med Totland lite med offensivt. Klarte seg greit nok defensivt, men var nær ved å lage straffe med en klønete takling ti minutter etter pause.

Ruben Yttergård Jenssen 4

TIL-kapteinen ble veldig dyp i banen, særlig i starten da Molde dominerte fullstendig. Klarte sammen med Gundersen ikke stoppe sterke Oji da han brøytet seg vei før 1–0. Flott innlegg til Ondrasek, som nesten headet i mål.

Sakarias Opsahl 3

Fått tillit på midtbanen i Antonsens skadefravær. Ble anonym, og for lett i mange dueller. Byttet ut.

Eric Kitolano 4

Tok med seg ballen i kjent Kitolano-stil i et av få gode TIL-angrep før pause. En del gode defensive involveringer og ballerobringer, og tidvis aktiv etter pause.

August Mikkelsen 4

Mikkelsen har vært brennhet de siste to kampene, men ble lite involvert før pause. Langt mer involvert etter hvilen, og kun et Molde-bein hindret scoring i det 69.minutt. En del pasningsslurv trekker ned.

Runar Espejord 5

Foretrukket foran Ondrasek. Har vært god både mot LSK og Haugesund, men likevel knapt kommet til målsjanser. Virket egentlig ganske skarp de få gangene han ble invovlert i starten, men fikk en veldig ensom og tung jobb på topp. Ble etterhvert også pakket godt inn av sterke Bjørnbakk.Godt skuddforsøk like etter pause, byttet ut i det 66.minutt.

Zdenek Ondrasek

Måtte starte på benken, inn halvveis ut i andre omgang. Nær scoring allerede etter to minutter på banen.