MOLDE (iTromsø)

Molde-TIL 30 (1–0)

Etter en svak førsteomgang, løftet TIL seg betraktelig etter pause på Aker Stadion, Moldes storstue som ligger plassert rett ved havgapet. Gutan kom seg høyere i banen, og jaktet utligningen som kunne berget et meget viktig poeng i kampen for fornyet kontrakt.

Tjue avgjørende sekunder

Den kanskje aller største muligheten kom med drøye ti minutter igjen å spille. August Mikkelsen, som selv hadde vært nær scoring like før, skaffet TIL et frispark ute på høyresiden. Daniel Berntsen fant hodet til en annen innbytter, Anders Jenssen, som styrte ballen mot lengte hjørne.

Molde-keeper Andreas Linde kunne bare se på, men ballen strøk dessverre for TIL noen centimeter på feil side av stolpen.

I stedet for utligning gikk hjemmelaget rett i angrep, og punkterte kampen ved å sette inn 2–0.

– Det er definerende for kampen, sier Jenssen, som fylte 28 for en liten uke siden, i høstmørket i pressesonen på Aker Stadion.

– Det er en godt slått dødball av Daniel, jeg får løpt meg fri, men dessverre så går den på feil side. Det er kjedelig, og blir avgjørende for kampen. De går rett opp og scorer, og da blir det motbakke resten av oppgjøret, sier Jenssen, som kom inn for Christoph Psyché halvveis ut i andre omgang.

– De kjører over oss i førsteomgang, og har det i sin hule hånd, men vi snur kampbildet etter pause og det skal ikke mer enn én situasjon til for å få med seg poeng, sier midtstopperen, som ble matchvinner da TIL slo Mjøndalen 3–2 på på bortebane tidligere i sesongen.

Nettopp bruntrøyene er TILs neste motstander på Alfheim neste søndag, i det som blir en uhyre viktig kamp i bunnstriden.

– Dominerer til tider etter pause

TIL-trener Gaute Helstrup sier følgende om de to avgjørende situasjonene.

– Det er litt marginer, samtidig som vi må bli bedre i de situasjonene. På det tidspunktet hadde vi momentumet i kampen, og det hadde blitt jævlig spennende om vi hadde fått utligningen der. Hadde vi fortsatt å kjøre, eller hadde de kommer mer inn i det, sier Helstrup, som mener det er ting å ta med seg fra kampen tross 3–0-tap.

– Det er mye læring å ta med seg fra førsteomgangen, der vi kommer noen tideler for seint, og da kommer de over oss. I den andre omgangen dominerer vi til tider kampen, vi skaper sjanser og jeg tror de føler at de har nok med å forsvare seg. Det er veldig mye bra i andreomgangen, sier TIL-treneren, som gjorde et trippelbytte drøye tjue minutter ut i andre omgang.

Trippelbytte ga nesten effekt

Ut gikk Sakarias Opsahl, Runar Espejord og Christoph Psyché, inn kom Zdeenek Ondrasek, Daniel Berntsen og Anders Jenssen.

Byttene var nær ved å gi full uttelling. Daniel Bertnsen slo et perfekt fripark som Jenssen nesten headet i mål, mens kun bakhodet til en Molde-spiller hindret Ondrasek fra å score etter kun to minutter på banen.

– Det var mange som hadde løpt mye og var slitne, og vi ville ha inn friske bein. I tillegg er det mange som har hatt gode innhopp og vært god på trening, avslutter Gaute Helstrup, før han tusler de 200 metrene bort til hotellet TIL-troppen bor på like ved «Røkkeløkka»

Nå venter en ny treningsuke foran en periode på seks dager som kan avgjøre om TIL fortsatt spiller på øverste nivå neste sesong. Søndag tar møter Gutan Mjøndalen hjemme i et uhyre viktig oppgjør. Kun tre dager senere tar Odd turen til Alfheim, før TIL møter høytflyvende Kristiansund på bortebane lørdag 30.oktober.