– De har slått ut gode lag. Det er et veldig bra lag, så det blir et vanskelig oppgjør. Vi må være klare og gi alt. Forhåpentligvis kan vi gå videre til finalen, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson til BT Sport.

Semifinalemotstander Villarreal har kommet seg dit gjennom store skalper mot Bayern München i kvartfinalen og Juventus i åttendedelsfinalen.

– Jeg så resultatene, og kampene var veldig imponerende. Jeg har bare plukket opp deler, men etter å ha slått Juventus og Bayern München fortjener man å være i en Champions League-semifinale, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til BT Sports før han skryter av Villarreal-manager Unai Emery.

– Unai Emery er kongen av cuper. Det er utrolig det han gjør.

Liverpool hadde 3–1 å gå på fra det første kvartfinale-oppgjøret mot Benfica, og Klopp stilte uten flere av sine største stjerner.

Det så imidlertid ikke ut som det gjorde noe i starten, og etter 20 minutter kom kampenes første scoring.

Og det så nærmest ut som en reprise av 1–0-scoringen fra den første semifinalen sist uke.

Kostas Tsimikas løftet inn et hjørnespark, og i feltet ventet Ibrahima Konaté. I motsetning til i forrige møte ble Liverpools midtstopper passet ganske godt på foran mål, men det gjorde lite når han nok en gang headet ballen i mål.

ENKELT OG GREIT: Ibrahima Konaté scoret sitt første mål på Anfield. Foto: Peter Byrne / Pa Photos

Liverpool fortsatte å dominere, men etter en halvtime smalt det fra gjestene.

Diogo Goncalves spilte ballen – via et lite touch fra James Milner – gjennom til Goncalo Ramos. Fra 20 meter banket han ballen i nettet bak Liverpool-keeper Alisson Becker, og da var det bare to mål som skilte sammenlagt.

Det sto seg til ti minutter etter pause, da Diogo Jota sklei ballen inn foran Benfica-målet. Der hadde Roberto Firmino løpt seg fri, og satte sikkert inn 2–1.

Ikke lenge etter var brasilianeren der igjen. Tsimikas prikket inn ett innlegg, som Firmino bredsidet i mål.

Det var hans 20. mål for Liverpool i Champions League. Bare Mohamed Salah, Sadio Mané og Steven Gerrard har nådd det tallet for Merseyside-klubben tidligere.

Da var Liverpool foran med 6–2 sammenlagt, og det virket som semifinalebilletten var spikret for Klopps mannskap.

Benfica ga seg imidlertid ikke, og med et drøyt kvarter igjen satte innbytter Roman Jaremtsjuk inn 6–3 sammenlagt.

Darwin Núnez satte inn nok en Benfica-scoring med under ti minutter igjen, og på overtid lirket han ballen i mål igjen. Den ble dog annullert for offside, og da ble det med forsøket for Benfica.

– I dag viste vi at Benfica er en fantastisk lag. Vi ga alt på banen. Det var ikke nok til å gå videre, men vi ryker ut med hodet høyt hevet, sier Núnez til Eleven Sports.

– Vi spilte bra, men vi er skuffet over målene vi slipper inn. Vi visste at det ville bli tøft. Vi ville gi alt og vi er videre, som er det viktigste, sier Henderson.

Etter 3–3 onsdag kveld, ble det 6–4 sammenlagt og Liverpool skal til semifinale for første gang siden de gikk til topps i Champions League i 2019. Der venter Villarreal.

I den andre semifinalen møtes Real Madrid og Manchester City.

De første semifinalene spilles tirsdag 26. april og onsdag 27. april, med returoppgjør uken etter.