– Vi er et lag, og det er flere som kan score. Og jeg vet at jeg kan bidra med også andre ting enn å score mål. Men jeg føler et ansvar på å bidra, og det er en stund siden jeg har scoret, sier Lisa-Marie Karlseng Utland.

RBK kvinner har overbevist i treningskampene denne våren med 5 seiere på like mange forsøk. Tross tøff motstand i LSK kvinner og VIF, har laget scoret 14 mål.

– Ikke i flyten

Men fortsatt jakter Karlseng Utland sin første scoring i 2021.

– Jeg føler jeg er grei form. Men det er liksom ikke sånn at det renner inn mål på trening, og jeg er ikke skikkelig i scoringsflyten. Samtidig vet jeg at jeg har det i meg, og jobber hardt for å få det til, sier hun.

Trener Steinar Lein forstår at spørsmålene kommer når målene uteblir. Men sier han ikke er stresset over Karlseng Utlands manglende uttelling så langt.

– Vi har spilt gode kamper, og føler vi er et bra lag. Men målene har ikke kommet ennå. Jeg håper de kommer, sier Lisa-Marie Karlseng Utland. Foto: Håvard Haugseth Jensen

– Nei, jeg er ikke så veldig stresset. For jeg ser en utvikling. Hun er mer delaktig i spillet og er mer spillbar. Og den siste kampen mot VIF var veldig oppløftende for hennes del, selv uten scoring. Det var en bekreftelse på at det er ting på gang. Alle spisser vil få de spørsmålene når de ikke leverer. Men for meg som trener er det viktigere å se om de utøver rollen sin slik de skal. Om det er spissen eller høyrebacken som scorer spiller ikke så stor rolle, sier han.

– Frustrerende og vanskelig

På vei mot seriesølvet i fjor, spilte Karlseng Utland mye på kanten. Og selv om laget fungerte bra, er 28-åringen tydelig på at hun slet.

– Jeg følte at jeg hadde masse å bidra med, men brukte mye energi på å spille i en ny posisjon. Det var frustrerende og vanskelig. Jeg vil spille spiss, det har jeg aldri lagt skjul på. Og nå konkurrerer jeg om plassen som midtspiss, sier hun – noe som bekreftes av trener Lein:

– Jeg var klar til Lisa allerede i januar om at hun skal rendyrkes mer som spiss i år. Det er der hun er trygg, og der hun føler at hun har sine beste ferdigheter. Sammen med Sara Fornes er jeg trygg på at vi har de spissene som kan skyte oss til seriegull, sier han.

Tosifret antall mål

Lein omtaler RBK som «en helt naturlig utfordrer» til seriegullet denne sesongen. Og peker på de to tøffeste konkurrentene:

– Jeg tror at Sandviken blir bra. De hadde jeg som favoritter i fjor, men laget fikk en dårlig start som de taklet dårlig. Så har de forsterket seg godt før denne sesongen. Og så er det selvfølgelig VIF. Bak de to er jeg litt usikker. LSK kan henge seg på, men jeg lurer på om stallen er litt for tynn.

– Hvor mange mål trenger du av midtspissen din for å ta seriegull?

– Jeg tenker ikke slik før du spør meg om det nå. Jeg er mer opptatt av at vi må spille på en måte som skaper flere målsjanser og dermed øke sjansen for å score flere mål. Men i fjor hadde Marit Clausen 9 mål og vi kjempet om seriegullet. Et topplag bør ha en spiller som scorer et tosifret antall mål. Det vil jeg si er bra.