Det ble med andre ord ikke et gjensyn med toppen av seierspallen for Halvor Egner Granerud, som står med elleve verdenscupseirer hittil i sesongen. Vinneren av verdenscupen ble smittet med coronaviruset under VM og ble sittende i isolasjon i Oberstdorf etter mesterskapet. Han ble friskmeldt tre dager før Planica – men viste seg ikke fra sin beste side.

– Vi ser at guttene er litt preget i dag, etter det som skjedde med Daniel, sier hopplandslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

– Dette er en av de verste dagene jeg har hatt i bakken. Heldigvis er det en ny dag i morgen, og forhåpentligvis har vi gode nyheter fra sykehuset da, skriver Granerud på Twitter.

Det var i prøveomgangen, at Daniel-André Tande (27) mistet kontrollen i svevet før skiflygningsrennet i Planica. Han falt stygt i svevet og ble fraktet med ambulanse bort fra anlegget i Slovenia.

– Han har et brudd i kragebeinet. Daniel vil bli holdt i koma til i hvert fall i morgen for å redusere stresset på hjernen hans, sier sportssjef Clas Brede Braathen til NRK.

– Men det er ikke funnet noe livstruende på de undersøkelsene som er gjort. Vi se selvfølgelig veldig lettet nå og det er gode nyheter som sagt som vi har fått fra sykehuset.

Japanske Ryouyu Kobayashi tok seieren i Planica, og vant med 7,4 poeng over Markus Eisenbichler. Verdenscupvinneren fra 2019 hadde totalt 452,5 poeng, og hadde beste hopp på 244,5 meter. Karl Geiger tok 3. plassen.

Robert Johansson (30) hoppet til 217 meter og 195,2 poeng, og var inne på 14.-plass etter første omgang. I finaleomgangen klinket han til med 234,5 meter, og endte på 7. plass, som beste nordmann.

Johann André Forfang (27) og Johansson var de eneste blant de norske som klarte å kvalifisere seg til finalen.

Forfang var første norske hopper ut i førsteomgang, og hoppet 217,5 meter. Utøveren fra Tromsø skiklubb så ikke veldig fornøyd ut, men 17. plass etter førsteomgang betød finaleomgang. Der ble det et betydelig bedre hopp, med 230,5 meter. Det ga 11. plass for nordlendingen.

– Robert (Johansson) gjør et veldig fint hopp. Under de omstendighetene synes jeg de to presterte på et veldig bra nivå, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

Verdenscupvinner Granerud landet på 199,5 meter i førsteomgangen, som var det nest dårligste hoppet. Marius Lindvik (22) klarte heller ikke å komme seg til finalen, med sitt hopp på 200 meter.

Med seier kunne Granerud tangert Maren Lundby som den norske hopperen med flest verdenscupseire i løpet av en sesong. Lundby vant tolv verdenscuprenn i 2018/19-sesongen.

Granerud kunne også blitt den norske herrehopperen med flest verdenscupseirer i karrieren. Roar Ljøkelsøy og Granerud ligger  nå likt med elleve verdenscupseirer. Ljøkelsøy brukte fire år på å oppnå det samme som Granerud.