– Det var noen helhetlige vurderinger. Det har vært flere alternativer - men Glimt er så attraktive for min del fotballmessig, så jeg ser på det som det soleklart beste valget og den beste muligheten for å utvikle meg videre som fotballspiller. Jeg føler meg veldig trygg på at det er det rette valget, sier Berg på pressekonferansen som annonserte hans retur.

– Vi har kanskje snakket i en ukes tid (om overgangen). Det har alltid vært en drøm å hente ham tilbake. Den siste uken har vi følt at det kan være mulig, så i går bestemte vi oss. Eller du bestemte deg, sier Håvard Sakariassen, sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt, og ser mot Berg.

Sakariassen tror «alle» kjenner 24-åringens kvaliteter på banen.

Nylig betalte nordlandsklubben 26 millioner kroner for danske Albert Grønbæk. Etter det VG forstår, blir Patrick Berg dyrere. Da vil det i så fall være den dyreste kjøpet til en klubb i Eliteserien noen gang. I 1999 ble John Carew kjøpt av Rosenborg (fra Vålerenga), for det som har blitt rapportert å være 23 millioner kroner.

Daglig leder Frode Thomassen ønsker ikke å kommentere overgangssummen.

– Han er en fantastisk spiller, en rollespiller hos Glimt og i tillegg til å være en veldig god spiller, så har en evne til å løfte de rundt seg flere prosent, så jeg tror summen av Patrick er mer enn Patrick, fortsetter Sakariassen.

Lørdag er det duket for toppoppgjør i Eliteserien mellom Bodø/Glimt og Molde. Berg sier han føler seg klar til helgen.

– Jeg har ikke spilt så mye kamper som jeg skulle ønske de siste ni månedene, men fysisk føler jeg meg veldig bra og bedre motivert enn noen gang.

– Det er ikke noe nedtur for deg å komme hjem? spør en av journalistene til stede.

– Nei, nei, absolutt ikke, sånn som jeg føler nå er det en gedigen opptur.

– Jeg har fulgt med på hver eneste kamp når jeg har hatt muligheten, så det har vært veldig artig å se hvordan laget har utviklet seg over sesongen. Det som leveres nå for tiden er på et skyhøyt nivå som jeg gleder å ta del i, sier Berg.

24-åringen landet i Bodø mandag kveld og ble tatt imot med pyro og bluss av hjemmefansen. Daglig leder Frode Thomassen kaller det «julaften» og sier Berg er en kulturarkitekt for deres miljø.

For det som etter all sannsynlighet blir ny norsk overgangsrekord tar Berg på seg den helgule drakten igjen. Han har signert en femårskontrakt med gamleklubben, bekrefter 24-åringen på pressekonferansen.

VG meldte søndag kveld at Bodø/Glimt vurderer å hente tilbake Marius Lode, Fredrik Bjørkan og Berg, som alle er på flyttefot før overgangsvinduet stenger idet august blir til september.

Bjørkan ble mandag lånt ut til Feyenoord i Nederland etter et heller mislykket første halvår i tyske Hertha Berlin, mens Lode er fristilt fra sin gamle klubb Schalke. Midtstopperen har tilbud både fra Bodø/Glimt og nederlandske Groningen.

FRANKRIKE: Patrick Berg ble solgt til franske Lens i januar 2022. Nå er han tilbake i Bodø. Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP

Ligue 1-klubben Lens kjøpte Berg for over 40 millioner kroner (4,4 millioner euro) i januar etter to råsterke sesonger og like mange seriegull for Bodø/Glimt.

24-åringen delte tidligere i sommer nyheten om at han venter barn med samboer Rikke Nielsen. Det betyr en ny generasjon i det som tradisjonelt har vært Norges beste fotballfamilie: Patricks far Ørjan var dominant i Rosenborgs storhetstid rundt årtusenskiftet, mens bestefar Harald «Dutte» Berg regnes som en av de beste spillerne i Norge gjennom tidene. Onklene Runar og Arild har også legendestatus i Bodø/Glimt.

Landslagssjef Ståle Solbakken kommenterer Bergs klubbytte slik:

– Senest i går hadde jeg en lang samtale med Patrick. Han får jo spilt i Europa League om han velger Glimt, så kan det gå bra, det. Han er avhengig av regelmessig spilletid, og kanskje enda mer enn mange andre, fordi han er en spiller som holder spillet i gang, vurderer Solbakken overfor VG.