– Det ble en sen kveld, ja. Vi pakket vel sammen i tretiden på natten, sier Bjarte Lunde Aarsheim til Aftenbladet dagen etter femmålstapet.

Etter noen få timers søvn og litt frokost, var det tilbake i ringen. Først videomøte med spillerne, så en restitusjonsøkt for dem som spilte mot RBK og en vanlig økt for innbytterne, så hjemreise til Stavanger.

Viking har fått kjenne på ytterpunktene i sesongens to første kamper: Høyt oppe etter 3–1-seier over Brann i serieåpningen sist søndag, kræsjlanding mot Rosenborg torsdag kveld.

– Mistet kampen

– Lerkendal kan være brutal. Det var den for oss denne gangen, sier Lunde Aarsheim. Han vet hva han snakker om. Han har tapt der før, både som spiller og trener. Men 0–5-tap som hovedansvarlig på sidelinjen, det svir.

– Inntrykket vårt er at vi hang fint med en god stund. Vi kjempet, vi hadde en ball i mål, også. Men vi klarte ikke å sy sammen pasninger, vi klarte ikke å trykke Rosenborg skikkelig tilbake. Så kom det personlige feil hos oss som gjorde at vi mistet kampen, forklarer Lunde Aarsheim.

– Vi prøvde å nullstille i pausen, men så fikk vi nådestøtet da Rosenborg gikk opp til 3–0. Da gikk vi opp i limingen og det ble stygt.

Tromsø neste

Viking-spillerne får fri lørdag, så er Tromsø motstander hjemme i Jåttåvågen allerede søndag ettermiddag.

– Vi må tåle å tape. Nå blir det viktigste for oss at tapet får en reaksjon, det ønsker vi å vise på søndag, sier Lunde Aarsheim.

Viking er naturligvis favoritt og skal slå nyopprykkede Tromsø på hjemmebane. Men TIL kom tilbake fra 1–3 og klarte 3–3 hjemme mot Molde Kristi himmelfartsdag og blir neppe noen kasteball.

– Det er et godt og spillende lag i 3–5–2 med spennende spillere. Vi skal ta Tromsø på alvor. Vi vet hva vi må legge i banken for å vinne. Jeg håper vi kan vise fram det samme som mot Brann (i serieåpningen) og Haugesund (i generalprøven), sier Lunde Aarsheim.

Zlatko Tripic gjorde Viking-comeback på Lerkendal. Men var alt annet enn fornøyd. Foto: Fredrik Varfjell/NTB

Tripic gjorde comeback

Zlatko Tripic fikk sitt Viking-comeback den siste, snaue halvtimen i Trondheim torsdag. Han viste glimt av det som bor i ham. Men var skuffet over tapet.

– Det ble en kollektiv kollaps. Vi gjorde enkle feil som førte til baklengsmål. Dårlige klareringer, vi var ikke på annenballen. Slik kan vi ikke opptre. Vi må gå i oss selv, både som enkeltspillere og som lag, sier Tripic til Aftenbladet.

PS! Nykommer Shayne Pattynama fikk sin Viking-debut på Lerkendal.