Ut på den siste runden i ærverdige Ruhpolding i Tyskland måtte Johannes Thingnes Bø jakte på ledende Vetle Sjåstad Christiansen, men i den elleville formen stryningen er i ble det nok en seier.

– Å prøve å ta igjen Vetle var ikke lett, men jeg tok ut saften og det jeg hadde. Det holdt, sier Thingnes Bø til TV 2.

– Det smakte veldig godt, og spesielt på et løp som det her. Selv med tre bom i dag, stakk jeg av med seieren. Det er på grunn av mange kloke valg underveis, fortsetter han.

Det var Thingnes Bø sin niende seier av tolv mulige i verdenscupen denne sesongen, og hans 61. totalt i karrieren.

– Det han gjør nå er helt vilt. Nå leker han med konkurrentene, sier TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen.

Sjåstad Christiansen tok andreplassen, mens Sturla Holm Lægreid spurtet ned Tarjei Bø i kampen om den siste pallplassen.

– Det er kun Vetle som holder følge med ham (Thingnes Bø), og han går maks for å gå i ryggen på ham. Det sier bare litt om hvor rå fysisk form Johannes er i nå, beskriver Bjørndalen.

På programmet sto det fellestart, men det så ikke veldig sånn ut inn på første skyting. Thingnes Bø og Sjåstad Christiansen hadde nemlig skaffet seg en luke på snaue ti sekunder, men med en bom hver der havnet de litt bak i rekken ut på den andre runden.

Den runden brukte Thingnes Bø på å komme seg først inn på den andre skytingen, og da både han og Sjåstad Christiansen skjøt fullt hus der dannet de to nordmennene en trio i tet sammen med franske Fabien Claude.

Franskmannen skjøt seg bort med to bom på den tredje skytingen, og da Thingnes Bø og Sjåstad Christiansen måtte ut i en ny runde åpnet det seg for forfølgerne.

Blant dem Tarjei Bø, som med sitt tredje fulle hus gikk ut i knapp ledelse foran svenske Sebastian Samuelsson, Thingnes Bø, den litauiske jokeren Vytautas Strolia og Sjåstad Christiansen.

Nok en gang viste Thingnes Bø seg overlegen i sporet, og fikk en liten luke inn på siste skyting. Dramaet ble komplett da stryningen fikk en bom, samtidig som Sjåstad Christiansen senket de fem blinkene.

Ut på sisterunden var det dermed Geilo-mannen som hadde en ledelse på 5,9 sekunder ned til Thingnes Bø, men det ble hentet inn omtrent halvveis på runden.

Så knakk Thingnes Bø sin landsmann, og tok seieren igjen.