– Det kom en liten tåre i øyekroken etter den seieren der, skriver Aleksander Aamodt Kilde i en SMS til VG etter rennet.

Den norske stjernealpinisten fikk se at sin amerikanske kjæreste Mikaela Shiffrin ledet etter den første omgangen av storslalåmrennet i Kranjska Gora, før hun sikret seieren på overlegent vis i finaleomgangen.

Med det tok Shiffrin sin 82. verdenscupseier i karrieren, og tangerte Lindsey Vonn som tidenes mestvinnende kvinnelige alpinist.

– Veldig fortjent, og hun gjør det på en fantastisk måte. Det er ikke minst inspirerende, skriver Kilde, som selv har 27. verdenscupseire i sin karriere.

– Jeg var så nervøs i dette løpet. Jeg vet ikke hvorfor. Kanskje litt på grunn av tallet 82. Jeg kan ikke tro det, sier Shiffrin i seiersintervjuet.

INSPIRERT AV KJÆRESTEN: Aleksander Aamodt Kilde forteller at det kom en liten tåre i øyekroken etter Mikaela Shiffrins 82. verdenscupseier. Her er paret hjemme hos Kilde på Jar i en VG-reportasje i fjor sommer. Foto: Hallgeir Vågenes, VG

Bare svenske Ingemar Stenmark har flere seire enn Shiffrin og Vonn uansett kjønn med 86 triumfer.

I mål var Shiffrin 77 hundredeler foran Ferderica Brignone på andreplass, mens Lara Gut-Behrami på tredjeplass var 97 hundredeler bak Shiffrin.

Mina Fürst Holtmann ble best av de norske på en sterk syvendeplass i søndagens renn. Hun var til slutt 1,83 sekunder bak Shiffrin.

Maria Therese Tviberg endte på 11. plass, 2,45 sekunder bak Shiffring.

Ragnhild Mowinckel og Thea Louise Stjernesund var de to andre norske representantene i finaleomgangen, og ble henholdsvis nummer 17 og 20.