– Hvis en skal summere opp alt, må en bare være ekstremt fornøyd. Det er en tilnærmet perfekt sesong. Perfekte er ingen, jeg har gjort feil, jeg også, og ikke vunnet skirenn. Det har vært ubeskrivelig bra, sier Thingnes Bø til VG etter den historiske sesongen.

18 av 20 treff sørget for at Thingnes Bø tok en suveren seier på fellesstarten i Holmenkollen. Sveitsiske Niklas Hartweg ble nummer to, mens Vetle Sjåstad Christiansen tok den siste pallplassen.

Thingnes Bø avslutter dermed sesongen med seier i 19 av de 23 individuelle rennene han har stilt opp i denne sesongen. Det er hans beste sesong i karrieren.

– Jeg klarer ikke overgå det. Det må bli opp til noen andre, sier stryningen.

Klarer noen å overgå dette majestetiske diktet fra Sjåstad Christiansen, da?

Thingnes Bø har også vist seg frem som en showmann i sporet denne sesongen. Under jaktstarten i VM stoppet han opp før målstreken og feiret som Erling Braut Haaland.

Lørdag vartet stryningen opp med en ny gest. Etter fire treff på siste skyting, stoppet han igjen opp og hysjet på publikum. Deretter skjøt han ned den siste blinken og gikk inn til nok en suveren seier.

Stuntet fikk kong Harald til å dra på smilebåndet. Søndag ble det altså nok et møte med kongen for Thingnes Bø etter at han fullførte trippelen i Kollen.

– Nå har jeg jo møtt kongen mer enn jeg har møtt kona mi, sier Thingnes Bø på TV 2s sending – etterfulgt av latter hos kongen.

– Og det sier sitt, nå gleder jeg meg litt til å være mer til stede hjemme, sier 29-åringen til VG.

Forrige rekord for antall individuelle seirer på én sesong var hans egen, 16 i 18/19-sesongen. 19 ble det altså denne sesongen. Da har han også stått over et par renn, blant annet i Östersund sist helg grunnet coronasykdom.

Tarjei Bø (34) er stum av beundring for det «ekstreme» talentet til lillebror, men begge er klar på at hans rolle som veiviser har vært fundamental for Thingnes Bøs suksess.

– Se for deg det, om han skulle funnet ut av alt selv. Det hadde han ikke klart, det er jeg helt overbevist om, spøker Tarjei Bø.

Nå er det klart for fest for skiskytterlandslaget, og det blir mer en bare sportsdrikke på menyen.

– Jeg tror ikke jeg har lagt meg etter midnatt på tre år, så det blir første gang i dag – håper jeg, sier Thingnes Bø.