Flere sentrale kilder bekrefter overfor VG at det blir det idretten kan vente seg av nyheter på den planlagte pressekonferansen med statsminister Erna Solberg (H). Også kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) er meldt på podiet.

I forkant ønsker ikke kulturdepartementet å fortelle hva statsråden skal snakke om. Men Kari Lindevik i Divisjonsforeningen håper på klarsignal for treningskamper og deretter seriestart.

– Vi vet at vi har en kulturminister som vet godt om oss for tiden. Jeg håper det kommer gode nyheter for PostNord-ligaen, sier lederen for interesseorganisasjonen til klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon for menn.

2. divisjonsklubbene på herresiden var det eneste serienivået i toppfotballprotokollen som ikke fikk klarsignal til å starte treningskamper av kulturdepartementet tidligere i vår. Mens Eliteserien og Obosligaen (menn), og Toppserien og 1. divisjon (kvinner) gikk i gang, ble 2. divisjonsklubbene satt på vent.

Planlagt seriestart for 2. divisjon – eller PostNord-ligaen – er satt til første helgen i juni. Kommende helg er datoen nøyaktig fire uker unna, og klubbene vil trolig se på det som naturlig å gå i gang med treningskamper en måneds tid før.

– I utgangspunktet har vi håpet på 5.-6. juni. Alle klubber er i trening, og vi håper på en positiv tilbakemelding nå om treningskamper. Får vi ikke det, må vi drøye litt, men vi har absolutt håp å komme i gang i juni, sier Lindevik.

Også håndballen sitter på venteværelset. Mens en rekke av landets hallidretter avsluttet sesongen som følge av coronarestriksjoner, valgte håndballen å se an i håp om å fullføre. Nå kan svaret komme.

– Vi er lovet tilbakemelding tidlig i uke 18 (inneværende uke). Vi tolker det slik at det kommer noe på pressekonferansen og er optimistiske, sier generalsekretær Erik Langerud til VG.

Topphåndballen er minimum åtte kamper unna å få en slags gjennomført sesong. De skal avgjøre opp- og nedrykk mellom eliteserien og 1. divisjon, mens Vipers og Storhamar skal ut i en seriefinale om gullet. I tillegg spiller Kristiansand-klubben om dobbelttriumf: De skal også ut i cupfinale mot Sola.

Også helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), helsedirektør Bjørn Guldvog og avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet vil delta på onsdagens pressekonferansen.

Eliteserien i fotball skal etter planen starte til helgen, men skulle også denne uken få et endelig klarsignal – basert på erfaringer fra treningskampene og en oppdatert vurdering av smittevernsituasjonen.