Niklas (22) kunne blitt helten for TIL: – Får kanskje for god tid

TIL burde tatt med seg tre poeng fra Bergen.

Niklas Vesterlund kunne blitt matchvinner. Niklas Vesterlund kunne blitt matchvinner. Foto: Tobias Stein Eilertsen

Med få minutter igjen å spille fikk Niklas Vesterlund (22) muligheten til å sikre tre uhyre viktige poeng for TIL i bunnoppgjøret mot Brann. Dansken, som kom inn tidlig i andre omgang for Lasse Nilsen, ble spilt helt fri av Ruben Yttergård Jenssen, men avsluttet usedvanlig svakt fra meget god posisjon.

– Jeg står litt fast i bakken der, og får kanskje litt for god tid til å tenke, så blir det ikke som man hadde tenkt, sier Vesterlund.

– Du kunne avgjort kampen der?

– Ja, jeg får jo en stor sjanse, så kanskje man kan si det sånn, sier dansken, som ikke var fornøyd med kun å få med seg det ene poenget fra Bergen.

– Vi er ikke fornøyde og ville gjerne vinne, både når man ser på tabellen og på hvordan kampen var. Jeg synes ikke de skaper så mye og vi har flere store sjanser, inkludert min, sier Vesterlund, som ble hentet til TIL fra svenske Trelleborg.

– Lengste jeg har spilt

Tross skuffelsen over kun ett poeng, var nykommeren fornøyd med å ha fått sitt hittil lengste innhopp i TIL-drakten.

– Ja, det er det lengste jeg har spilt og det kjentes greit. Jeg har spilt litt ulike posisjoner i innhoppene hittil. Det kjentes bra ut og det er godt å få tillit, sier Vesterlund, som nå vender blikket mot Rosenborg neste helg.

– Jeg tror vi har bra sjanser der. Vi blir litt «underdogs» der, men det tror jeg passer oss bra. Jeg har hørt at vi pleier være bra mot Rosenborg på Alfheim, sier Vesterlund, som lot seg irritere over nok et mål imot på dødball.

– Det er mye bra å ta med seg fra i dag, men vi må bli bedre på dødballer imot, avslutter Niklas Vesterlund.

Antonsen med ispose- regner med å være klar mot RBK

TILs målscorer Kent-Are Antonsen var tilbake på midtbanen, og sendte Gutan i ledelsen med et flott skudd fra 14 meter.

Kent-Are Antonsen med ispose på kneet. Foto: Tobias Stein Eilertsen

– Der satt den. Deilig å åpne scoringskontoen og vi får kampen dit vi ønsker, men så slipper vi igjen inn på dødball. Det er irriterende, spesielt når det er det siste som skjer i førsteomgangen. Vi kunne gått inn til pause med 1–0 og fått Brann enda mer desperate, sier Antonsen, som sto med en ispose rundt kneet i pressesonen etter kampslutt.

– Det er ikke noe nytt under sola der, det er det samme gamle, sier Antonsen, som har slitt med en kneskade i lengre tid.

– Er du klar til kampen mot Rosenborg?

– Ja, det vil jeg tro. Det har gått greit med både en og to kamper i uken en periode. Vi får se, det er alltid litt usikkerhet, men jeg tror det går bra, sier «Kenta», som var brukbart fornøyd med å ta med seg ett poeng.

– Vi visste at de ville være desperate og kaste mye fremover, så de mulighetene vi får på slutten skulle helst resultert i mål. Men alt i alt så er ett poeng på bortebane er greit, sier Antonsen, som i likhet med Vesterlund gleder seg til å ønske Rosenborg velkommen til Alfheim.

– Det er aldri motivasjonsproblemer når det er Rosenborg. Det blir gøy, så nå skal vi få årets første trepoenger hjemme, avslutter dagens målscorer for TIL.