Siden den gang har de fire oppgjørene lagene har spilt på Skagerak Arena endt med tre hjemmeseiere og en uavgjort, men lørdag ble den dårlige rekken brutt for Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga.

Forrige sesong endte det 4–1 til Odd på hjemmebane, men Fagermo kan for første gang reise hjem med borteseier fra sin gamle hjemmebane.

– Det var stygt, men det var ekstra deilig, sier Bjørdal om kampen til Discovery+ etter seieren.

Etter kampen ble det ampert mellom Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo og fotballekspert Bengt Eriksen. Se klippet her:

De tre poengene sørger for at Vålerenga tar innpå lagene foran, og er bare ett poeng bak Rosenborg og Kristiansund på henholdsvis femte- og sjetteplass før de spiller søndag.

For Odd er ikke neste sesongs eliteserieplass sikret helt enda. Med to kamper igjen har de seks poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplass. Stabæk har fortsatt tre kamper igjen, og i siste serierunde møtes nettopp Odd og Stabæk.

– Det er blytungt å ikke ende med poeng i dag, sier Odd-spiller Tobias Lauritsen til samme kanal.

SKADESMELL: Vålerenga-keeper Kjetil Haug måtte gi seg med skade. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Vålerenga fikk en perfekt start på kampen, da Odin Thiago Holm sendte dem i føringen allerede før fire minutter var spilt. Amor Layouni la ballen lavt inn i Odd-feltet, og det hadde Thiago Holm løpt seg fri. Han banket til, og kunne se at ballen suste inn i nettet bak Odd-keeper Leopold Wahlstedt.

– Det var godt å få en tidlig ledelse, sier Thiago Holm til Discovery+ i pausen.

Gjestene fortsatte å styre mye av kampen etter ledermålet, men klarte ikke å spille seg til de helt store mulighetene. Da smalt det i stedet i motsatt ende.

Solomon Owusu løftet ballen opp på Markus André Kaasa i Vålerenga-feltet. Han la på mesterlig vis ballen igjen til Tobias Lauritsen, som på halvvolley banket inn utligningen.

– Det har vært mange tunge uker og det har ikke vært deilig å sitte på sidelinjen, sier Christian Borchgrevink – som var tilbake fra skade.

Etter pause trykket Odd på for en scoring, men Vålerenga-keeper Kjetil Haug stoppet vertene med flere gode redninger. Dessverre for gjestene landet Haug forkjært fem minutter ut i andre omgang, og keeperen måtte gi seg med skade. Inn kom Mathias Dyngeland til sin Vålerenga-debut.

Etter 71 minutter kastet Vålerenga-trener inn spissen Henrik Udahl i jakten på et vinnermål, og bare to minutter senere skaffet han straffespark. 24-åringen ble lagt i bakken av Odd-kaptein Steffen Hagen, og dommer Tom Harald Hagen var sikker i sin sak.

Henrik Bjørdal stilte seg opp, før han iskaldt trillet ballen i nettet.

DUELL: Henrik Udahl får straffespark i duell med Steffen Hagen. Foto: Trond R. Teigen / NTB scanpix