Amerikanske Tiafoe gikk nemlig seirende ut av den dramatiske kampen mot Tsitsipas. Etter at grekeren vant det første settet 6–1, gikk det andre settet til tie break.

Der misbrukte Tsitsipas fire matchballer, før Tiafoe til slutt vant tie breaket 13–11. Dermed måtte kampen avgjøres med et super-tie break.

I et super-tie break spilles det til ti, og Tiafoe avgjorde kampen med 10–8-seier der.

Med det sikret han også Laver Cup-seieren for verdensslaget med 13–8 etter elleve kamper i London.

Det var første gang verdenslaget slo Europa i Laver Cup. De fire første utgavene av turneringen endte med europeisk seier.

– Det er en utrolig følelse. Kapteinen vår John McEnroe var lei av å tape. Han sa at vi trengte å vinne i år, og vi har snakket om det hele uken at dette er vårt år. Vi gjorde dette sammen og kommer til å feire stort i kveld, sier Tiafoe i seiersintervjuet.

– Det har tatt lang tid. Vi har vært nære før. Dette er en fantastisk gjeng med unge utøvere. Endelig fikk vi seieren vår, sier McEnroe.

  • Laver Cup ble sendt direkte på Eurosport Norge og Discovery+.

I den siste kampen skulle Casper Ruud møtt Taylor Fritz, men med kun tre poeng igjen å spille om fikk ikke nordmannen muligheten til å avgjøre turneringen.

Ruud spilte med det bare én kamp i årets Laver Cup. Det var åpningskampen som han vant mot Jack Sock.

Tidligere i Laver Cup-turneringen tok Roger Federer til tårene etter sin siste kamp i karrieren:

I Laver Cup ble det delt ut ett poeng for seier i fredagens fire kamper, to poeng i lørdagens kamper og tre poeng søndag.

Etter fredagens kamper sto det 2–2, før Europa-laget tok en solid 8–4-ledelse før søndagens kamper.

Der ble det tre av tre seire for verdenslaget, som med det tok Laver Cup-troféet med 13–8 sammenlagt.

– Det er bare å gratulere verdenslaget med et utrolig comeback. Jeg hadde en god følelse inn i dagens kamper, sier Federer.

I tillegg til Tiafoe, spilte Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzmann, Alex De Minaur, Jack Sock og Tommy Paul på verdenslaget ledet av John McEnroe.

Europa-laget ble styrt av Björn Borg og besto av Federer, Ruud, Tsitsipas, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Matteo Berrettini og Cameron Norrie.

I 2023 skal Laver Cup bli arrangert i Vancouver i Canada.

– Neste år skal vi prøve å bringe troféet tilbake til Europa, sier Borg.