Svensken kom til Rosenborg i desember 2020, men har totalt spilt kun 16 kamper for klubben grunnet skader. Etter seks minutter på banen som innbytter for trønderne etter et langt opphold med rehabiliteringstrening, og tidligere operasjoner i hoftene - endte søndagskvelden på fryktelig vis for 26-åringen.

I en duell fikk ulykkesfuglen en vridning i kneet og forlot banen på båre mens lagkamerater fortvilte.

– Det er bare trist. Vi frykter det verste. Det er for tidlig å svartmale, men han hadde veldig vondt, sa Kjetil Rekdal til Adresseavisen.

Etter søvndyssende åpningsminutter på gresset i Haugesund traff høyrestopper Erlend Dahl Reitan nettmaskene med et skudd som tok innom FKH-forsvaret og satte ut Egil Selvik, som ikke fikk brukt hanskene han har på hendene.

VG LIVE: Fyldig kampreferat her.

Det var en rotete åpning på denne fotballkampen. Den mest rufsete spilleren på banen, Renzo Giampaoli så direkte svimmel ut ved flere anledninger og sleit med orienteringsevnen da Christos Zafeiris utlignet med en god, direkte avslutning etter en langpasning fra bak midten inn i RBK-sekstenmeteren.

Se målene her:

Haugesund har for vane å yppe seg mot RBK på hjemmebane. Kun én gang siden 2015, har Rosenborg reist hjem med tre poeng. Det var vertene som ville mest også nå.

Magnus Christensen knuste Dahl Reitan i en duell etter en corner og FKH tok 2–1-ledelse etter 55 minutter. De løpte, irriterte og kjempet Rosenborg ut av «stilen» og gjorde det svært vanskelig for bortelaget å få noe initiativ i kampen.

– Jeg scorer ikke vilt mange mål. Men det er deilig å gjøre dette på hjemmebane mot Rosenborg, fortalte danske Magnus Christensen Discovery.

Landsmannen og supersigneringen hos motstanderlaget, Casper Tengstedt, ble forsøkt nådd med bakromsstikkere og innlegg - men denne kvelden sa det «stopp» etter hans syv nettkjenninger på de seks første kampene i Eliteserien. På overtid ble han nektet scoring av Selvik, som reddet headingen mesterlig.

LEDET FESTEN: Tidligere Rosenborg-spiss, nå Haugesund-profil Alexander Søderlund, jublet sammen med lagkameratene for tre poeng. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

– Det er noen ting som er altfor dårlig her i dag. Vi skaper altfor lite før. scoringen vi får. Vi blir kriget ut av kampen og skaper ikke rom å angripe i. Målet i bakrom er for svakt å slippe inn på dette nivået. Det blir 3–3 i målsjanser og vi står med null poeng. Det skal ikke gå an å slippe inn to mål i en sånn sjansefattig kamp, oppsummerte Rekdal.

– Jeg og Casper blir ikke koblet på offensivt. Vi spiller ikke på styrkene våre, sier er skuffet RBK-spiss Ole Sæter til Discovery.

Med Bodø/Glimts tap i Tromsø, og Vålerengas nedtur i Kristiansund hadde Kjetil Rekdal og Rosenborg sølvkampen i Eliteserien i siktet. Lillestrøm, som ble rundens store vinner i medaljekampen, ligger fire poeng foran trønderne (44 poeng) og besøker Lerkendal Stadion neste søndag.

Haugesund klatret til tiendeplass på tabellen etter sin andre strake hjemmeseier.