GJEST: Jan Ragnvald Eide er engasjert i fotballen i Hustadvika og interessert i lokal fotballhistorie. Foto: privat

Han er breddefotballentusiast på sin hals, og i tillegg til å ha vært aktiv spiller for både Eide og Elnesvågen, sitter han nå i styret til sistnevnte. Han er i tillegg trener for Malmefjorden/Elnesvågen J10, han digitaliserer lokale klubblogoer og er både fotograf og SoMe-ansvarlig. Rett og slett en god, gammeldags ildsjel!

Episode 23 er av det lange slaget, og blant det som serveres er panelets tanker om 4.-6. divisjon menn og 3. divisjon kvinner, samt historietime med Jan Ragnvald om sammenslåing av idrettslag og fotballen i nye Hustadvika kommune.

Og som ekte Eide-gutt i styret til Elnesvågen - hvilken klubb banker hjertet til Jan Ragnvald sterkest for akkurat nå? Og hva ville Torgeir sagt hvis valgkomiteen i Surnadal IL Fotball slo på tråden med tilbud om styreverv?

– Han har spilt veldig få kamper, men scoret veldig mye mål. Målsnittet er en ting, men det er steg, en fart og en bevegelighet og uforutsigbarhet - et register med mye kvaliteter, sier Torgeir Ruud Ramsli om Oliver Lie, som trekkes fram som en av de 4. divisjonsspillerne med kvaliteter til å prøve seg på høyere nivå. Foto: Tommy Fossum

Bondhus, Ruud Ramsli og Eide tar også for seg et av sesongens mer seriøse tema, nemlig angst knyttet opp mot det å prestere på fotballbanen. Bakteppet er podkasten Fotballrådets episode 14 med Tobias Svendsen og Erik Arnebrott om samme tema.

Videre diskuterer de tre hvem de tror blir toppscorer i 4. divisjon, og Torgeir og Øystein avslører hvilke tre lokale 4. divisjonsspillere de gjerne ville sett høyere i divisjonssystemet.

Både Tore Næss og Viljar Fiske Kvande får skryt i episode 23 av Opp med praten. Foto: Geir Forbregd

Ukens lytterspørsmål gjør at diskusjonen dreier innom både cup for lagene i 5. og 6. divisjon og kretskamp mot Eliteseriemotstand, samt hvorvidt Elnesvågens 7er-lag, der Jan Ragnvald var keeper, kommer til å gjenoppstå. Og i hvilken forbindelse nevnes egentlig Nuno Smenes og Vidar Baia?

Svarene får du i episode 23 av Opp med praten!