– Det var litt tilbake til gamle takter. Jeg føler meg mye mer komfortabel på svarene jeg får fra skiene, da tør jeg å utfordre mye mer. Jeg vet at jeg må ha noen små feil for å kjøre fort. Det har jeg ikke turt i det siste, sier Foss Solevåg til Viaplay.

31-åringen kjørte lørdag morgen inn til en foreløpig 5. plass – 58 hundredeler bak det franske hjemmehåpet Clément Noël.

– Det er kjempebra kjørt. Han er tilbake der han var i 2021. Han kan forsvare VM-gullet sitt. Det var utrolig. Jeg er veldig spent på han i dag. Han har hatt en voldsom formstigning, sier Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt etter denne prestasjonen:

Foss Solevåg vant sitt første verdenscuprenn i januar 2021. Deretter ble han verdensmester i italienske Cortina måneden etterpå. Foran VM i franske Méribel og Courchevel senere i februar, er formen igjen god.

– Rent teknisk kjørte han glimrende på ski. Han gjorde en liten feil rett før mål. Likevel er han tett på. Det var et klart løft fra alt han har gjort denne sesongen. Han imponerer med utviklingen i høy alder, sier Aamodt.

Henrik Kristoffersen og Atle Lie McGrath viste seg også positivt frem. Førstnevnte er nummer fire før andre omgang – fire tideler bak Noel. McGrath er nummer seks – 61 hundredeler bak.

– Det har helt okay. Jeg gikk motsatt vei enn Noel på hårnålen. Det kunne gått begge veier. Den veien som Sebastian og Noel gikk, er veldig risikabel, men fire tideler er helt «lugnt», sier Kristoffersen til Viaplay.

Lucas Braathen leder slalåmcupen sammenlagt, men i Chamonix er 22-åringen ute etter nylig å ha blitt operert for blindtarmsbetennelse. I hans fravær, presterte kompisen godt.

– Jeg hadde litt mindre grep enn jeg kanskje hadde ønsket, men jeg syns jeg kom meg fint gjennom det. Jeg er skikkelig feig inn mot mål og taper fire tideler på de fire siste portene. Det må ordnes, men jeg henger med og er i angrepsposisjon. Jeg vet akkurat hva jeg må gjøre i 2. omgang, sier McGrath.

Etter at 22 mann hadde kjørt, lå seks østerrikere nederst på resultatlisten. Det fikk Aamodt til å stusse.

– Det er noe vi aldri før har sett, sier Viaplay-kommentatoren.

Timon Haugan og Alexander Steen Olsen, som kjemper om den siste VM-plassen for Norge, er henholdsvis 1.39 og 1.54 sekunder bak ledende Noel. Andre omgang starter klokken 12.30 og vises på 3+ og Viaplay.