Fløya/TIL2020- Medkila 3–0 (2–0)

Byens nye satsingslag på damesiden møtte divisjonskollega Medkila til generalprøve på Fløya Arena lørdag formiddag. Laget er et samarbeid mellom Fløya og TIL, og vil i årets sesong stå oppført som Fløya på terminlister og tabeller.

Kampen endte 3–0 til det nye flaggskipet på damesiden i Tromsø-fotballen, og kaptein Veronika Sæthre synes ting ser bra ut foran seriestarten hjemme mot KIL/Hemne mandag om ei drøy uke.

– Jeg synes det ser bra ut. Vi er solide defensivt, og har god kontroll på kampen, oppsummerer Sæthre, som selv satte inn 1–0 like før pause med det som så ut som en scoring med låret eller magen, etter et frispark fra Sandra Simonsen.

– Det var i det området i hvert fall, smiler Sæthre, som er imponert over hvor fort spillere som tidligere har spilt i Fløya, TIL eller andre klubber, har funnet sammen, både på og utenfor banen.

– Føler oss satt pris på

– Vi har et sinnsykt bra miljø for alle, uansett om man går på videregående eller er student, og det tror jeg speiler seg på banen. Vi er jo et helt nytt lag, men vi har masse gode spillere her, sier midtstopperen, som beskriver en helt ny hverdag sammenlignet med tidligere, når det gjelder ressurser og rammebetingelser.

– Det er som natt og dag. Vi føler oss satt pris på, og at det endelig skal satses skikkelig på kvinnefotballen i Tromsø, sier Sæthre, som har ambisjoner på vegne av laget før sesongstarten.

– Vi har ikke satt en konkret målsetning, men vi ønsker å kjempe i toppen, og går jo på banen for å vinne hver kamp, sier Sæthre, som sammen med sin nye stoppermakker Synne Vatshelle Raa, hadde full kontroll i midtforsvaret.

Opprykk med andre ord?

– Det er i hvert fall målet at vi skal rykke opp til slutt, dette er jo et langsiktig prosjekt, minner Sæthre om.

Trener for Fløya/TIL2020, Øyvind Tjelde Haga, likte det han fikk se av laget sitt med seriestarten rett rundt hjørnet, og er enig med sin kaptein i at laget ser defensivt solid ut.

– Jeg tror at en solid defensiv vil gi oss muligheter offensivt. I dag lugger det litt offensivt før pause, men vi har kun spilt fire kamper sammen og jeg er veldig fornøyd med hvordan vi framstår, selv om det er masse å gå på, sier Tjelde Haga, som ikke fikk benyttet nysigneringen fra Rosenborg, Mali Trøan, i lørdagens kamp.

– Hun er signert, men må blant annet ordne med utflytting i Trondheim. Hun kommer hit på onsdag, og er klar til serieåpningen, sier Tjelde Haga, og beskriver nysigneringen slik:

– Stor intensitet i spillet sitt begge veier, og kan bidra med målpoeng, forteller Tjelde Haga, som også har fått inn solide forsterkninger i Gabrielle Lemos Lie( skadd for øyeblikket) og nevnte Vatshelle Lie, begge med erfaring fra spill på øverste nivå for henholdsvis Røa og Sandviken.

Synne Vatshelle Raa ser ut til å bli en solid forsterkning for Fløya/TIL2020 Foto: https://www.sportinord.no/om

Vil etablere seg i divisjonen

Hovedtreneren er likevel nøktern når det gjelder ambisjonene foran sesongen.

– Først og fremst må vi ta flere poeng enn i fjor, for hvis ikke rykker vi ned ( Fløya tok kun seks poeng og endte nest sist i fjorårets 1.divisjon, red.anm). Vi kommer bare til å bli bedre og bedre, men vi må være tålmodige. Først og fremst ønsker vi å etablere oss i divisjonen, og skape en god kultur, avslutter Tjelde Haga.

Lagene møttes til treningskamp også forrige helg, da i Salangen, i en kamp Fløya/TIL2020 vant 5–2. Fløya slo også divisjonskollega KIL/Hemne i begge treningskampene mellom lagene for to uker siden. Nettopp KIL/Hemne er altså motstander i serieåpningen hjemme på Fløya Arena andre pinsedag.

I tillegg til Sæthre, scoret Sandra Simonsen to ganger for Fløya/TIL2020, begge på straffespark. To straffespark som for øvrig ble skaffet av stortalentet Ina Birkelund.

Nysigneringen fra Rosenborg, Mali Trøan (t.v) får trolig sin debut i serieåpningen om ei drøy uke. Foto: Privat