Den lokale Viking-spilleren hadde kontrakt som går ut ved nyttår. Men tirsdag kveld får Aftenbladet bekreftet at 21-åringen har signert en kontraktsforlengelse på to år.

Dermed er Sebulonsen Viking-spiller ut 2023.

Samtidig lånes spilleren ut. Mjøndalen har kommet med en henvendelse til Viking og ønsker å låne Sebulonsen fram til neste overgangsvindu.

Mjøndalens høyreback Syver Skaar Eriksen er skadet og klubben ønsker seg Sebulonsen som Eriksens erstatter.

Spilte 20 kamper

Viking-spilleren var involvert i 20 kamper i Eliteserien for de mørkeblå i fjor, fire av disse fra start.

Sebulonsen har vikariert en del på høyrebacken i Viking selv om han egentlig er midtbanespiller.

– Vi fikk vite om henvendelsen for ikke så lenge siden, så dette er noe vi må diskutere og ta stilling til sammen med spilleren i løpet av de neste dagene, sa Morten Jensen, en av Vikings to hovedtrenere, til Aftenbladet tirsdag ettermiddag.

Å sørge for spilletid til troppens unge spillere er essensielt for utviklingen til dem som ikke ser ut til å få plenty av det i dagens Viking-stall. Da er utlån løsningen.

Haugen foran i køen?

I serieåpningen mot Brann var det Herman Haugen – i fjor utlånt til Ull/Kisa i 1. divisjon – som kom inn for Sondre Bjørshol på høyrebacken.

Det kan tyde på at Haugen ligger foran Sebulonsen i køen om spilletid i Viking nå.

– Vi har ikke noe køsystem hos oss. På generelt grunnlag kan jeg si at det er verdifullt for våre spillere å få spilletid slik at de kan utvikle seg til å fast i Viking-elleveren på sikt, sier Jensen.

Mjøndalen er ikke eneste klubb som ønsker å hente Sebulonsen. Flere klubber i 1. divisjon ønsker også å låne den tidligere Sola-spilleren som kom til Viking før 2020-sesongen.

Det var også tilfellet i fjor. Men da ble 21-åringen værende på SR-Bank Arena.