Brann står med full pott på sine tre bortekamper i OBOS-ligaen, og har fått en fin start på sesongen til tross for at begge hjemmekampene har endt uavgjort. I bortemøtet med Skeid for to uker siden avgjorde Brann til seier seks minutter på overtid.

Like dramatisk ble det ikke i kveldens oppgjør, men Brann-supporterne ble holdt lenge på pinebenken også mot KFUM, som tok ledelsen hjemme på Ekebergsletta da Moussa Njie kranglet ballen i nettet fra kloss hold på overtid i første omgang.

2385 tilskuere var på plass, de fleste av dem Brann-supportere. De fikk etter hvert mye å juble for, mye takket være gavmilde KFUM-spillere.

Det startet med en fryktelig tabbe av keeper Jonas Brauti. Det var spilt 53 minutter da han rett og slett serverte Brann utligningen. 22-åringen kunne plukke opp ballen inne i feltet, men forsøkte av en eller annen grunn å få den til å trille over kortlinjen.

Danske Svenn Crone reagerte lynkjapt, snappet ballen på streken og lirket den inn i nettet. KFUM-spillerne protesterte og mente ballen hadde vært ute, mens keeper Brauti fortvilte over sin fatale «hodemist».

Kollapset med ti mann

Scoringen ble stående, og Brann var virkelig inne i kampen igjen.

SCORET TO: Niklas Castro puttet sine to første Brann-mål etter overgangen fra Aalesund. Her feirer han 3–1-scoringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Det raknet skikkelig for vertene da de ble redusert til ti mann med 20 minutter igjen å spille. Momodou Lion Njie hadde gult kort fra før, og fikk sitt andre da han klippet ned Niklas Castro. En håpløs manøver av midtstopperen, særlig ettersom den dårlige taklingen ble utført på et rimelig ufarlig sted langt ute på banen.

– Det var et klønete mål imot og et klønete rødt kort, oppsummerte KFUM-trener Jørgen Isnes da han ble intervjuet av Eurosport underveis i 2. omgang mens stillingen fortsatt var 1–1.

Så kom Brann-scoringene på rekke og rad. I løpet av fire ville minutter scoret de tre ganger.

Castro herjet

Aune Heggebø headet inn 2–1 i det 80. minutt etter fint innlegg fra Crone. Så sto Castro for en perlescoring da han plasserte ballen oppe i krysset fra 20 meter. Det var 26-åringens første scoring i sin nye klubb.

Samme mann ordnet 4–1 da han fikk en pasning fra Frederik Børsting inne i feltet og trillet i nettet i det 84. minutt.

Fire minutter på overtid ordnet Brann-talentet Niklas Jensen Wassberg 5–1 da han snappet ballen inne i feltet etter pasning fra Castro, fosset forbi keeper og satte den enkelt i nettmaskene.

– Det er klart det røde kortet blir utslagsgivende, men vi trenger ikke å ramle sammen på den måten. Det er det som er mest skuffende. Vi gjør en veldig god kamp frem til 1–1 og har fullstendig kontroll. Det er en merkelig følelse å sitte igjen nå og ha blitt knust 5–1, sier Isnes til Eurosport etter kampen.

– Det satt langt inne, men da vi fikk det røde kortet på dem løsnet det veldig. Da renner det inn, og det er utrolig deilig, sa Castro til Eurosport.

– Han gjør jo det vi har hentet ham for, for han er en matchvinner. Han viser det både i spill og i avslutningsfasen. Han kommer til å bli bedre og bedre fremover, spår Brann-trener Eirik Horneland til Eurosport.

ERNA PÅ PLASS: Tidligere statsminister var blant de fremmøtte Brann-supporterne mot KFUM. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Storseier til FFK

Sandnes Ulf sto med full pott på sine fire kamper denne sesongen, men gikk på en kjempesmell hjemme mot Fredrikstad. Nicolay Solberg sendte Fredrikstad i føringen da han satte inn 1–0 etter 35 minutter, og Thomas Drage doblet til 2–0 ni minutter senere.

Noa Williams og Ludvig Begby scoret hvert sitt mål i 2. omgang og sørget for at Fredrikstad nå har åtte poeng etter fem kamper. Mjøndalen leder OBOS-ligaen med 16 poeng på sine seks kamper. Sandnes Ulf er nummer to med 12 poeng, mens Brann nå er på tredjeplass med sine 11. Begge lag har spilt fem kamper.

PS! 16. mai skal Sandnes Ulf møte Brann, mens Fredrikstad møter Skeid.