Søndagens renn i Planica ble vunnet av Slovenias egen Timi Zajc, ett tidel foran landsmannen Anze Lanisek. Stefan Kraft ble nummer tre.

Granerud måtte nøye seg med 215,5 meter og 23. plass etter det første hoppet.

– Nesten sjokkerende, kommenterte Andreas Stjernen som Viaplay-ekspert. Han er den eneste nordmann som har vunnet skiflygingsverdenscupen.

Granerud hevet seg og leverte 237 meter i det andre hoppet. Han endte dermed som nummer 13.

Han vant verdenscupen totalt, men måtte altså gi tapt for Kraft i skiflygingsdelen.

Før rennet søndag skilte det ti poeng i nordmannens favør, men Kraft straffet det.

– Jeg skulle gjerne ha fått det bedre til i dag. Det er irriterende. Det er kjipt å tape den kula, men så får jeg bruke det som motivasjon mot neste år, sier Granerud til Viaplay.

Halvor Egner Granerud har 12 verdenscupseirer denne vinteren og er den fjerde hopperen i historien som får mer enn 2000 verdenscuppoeng. Ikke minst vant han hoppuka - som første nordmann på 16 år. Han er også den første nordmann i historien som vinner verdenscupen sammenlagt to ganger.

– Det er kjempekult å få til en sesong til der du er best totalt. Bortsett fra Planica- VM, har det vært en veldig bra sesong, sier Granerud til Viaplay.

Anze Lanisek var dagens lengste med 242 meter.

Johann André Forfang presterte bra under dårlige forhold og ble beste nordmann med 10. plass søndag. Granerud (13) og Robert Johansson (16) fulgte deretter av de norske.

Bendik Jakobsen Heggli ble nummer 25 og Kristoffer Eriksen Sundal 26. Daniel-André Tande kom på 30. plass.